Dr. Horváth Róbert

Dr. Horváth Róbert

tüdőgyógyász
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

COPD betegség esetén, gyógyszer adagolása

Tisztelt Uram, ennek megítélése számos más körülménytől is függ (testsúly, BMI, dohányzási szokások, korábbi légzésfunkciós eredmények, klinikai tünetek, panaszok) , de elképzelhető, hogy kisebb adagú Seretide is elég lenne. Többet így "látatlanban" sajnos nem tudok segíteni.

Piros pettyek a makkon

Kedves Kérdező!

A probléáját valószínűleggombás fertőzés okozza, de biztosat mondani csak bőrgyógyászati vizsgálat után lehet, ezért javasolt az ovosi vizsgálat. Ha nem áll módjában elmenni, akkor gomba ellenes kezelés javasolt önnek is és partnerének is, de ne izguljon a gomba nem klaszsikus nemi betegség, nem kell hozzá feltétlenül szexuális kapcsolat, a saját normál flóra felborulása is okozhat ilyet.

40 %-az ORSZI-tól fellebbezés után

Tisztelt Kérdező!

Én olyan szabályról nem tudok, miszerint az ORSZI által kiadott szakvélemény 2 éven belül "felhasználható". A kiadott szakvélemény követelményeit az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézetről, valamint eljárásának részleteiről szóló 213/2007. (VIII.7) Korm. rendelet 12§-a tartalmazza. Mely szerint a szakvéleménynek tartalmaznia kell azt, hogy szükséges-e felülvizsgálat és ha igen, annak időpontját, valamint az állásfoglalás időbeli hatályát. A fentiek alapján az ORSZI állásfoglalása a rajta feltüntetett időpontig használható fel, azaz érvényes. Ha ez még az Önnek megfelelő határidőn belül van, az örvendetes. 

 

Intim borotválkozás utáni gyulladás

Kedves Adrienne!

A gyulladt testrészre használjon a lánya antibiotikumos Fucidin kenőcsöt, a háziorvos tudja felírni. Ha ez 1 hét alatt nem segít, bőrgyógyászt keressenek fel.

Szem alatti duzzanat

Tisztelt kérdező! A zseléhez mellékelt tájékoztatóban szerepelnie kell az adagolásnak, mellékhatásoknak, komplikációknak és esetleges allergiás reakcióknak stb.Ezeket figyelve, mérlegelve szabad csak használni a készítményt. Nagyon figyelve, hogy lehetőleg ne jusson a szembe. A szembe kerülve a nem megfelelő öszetételű, tartósítószerű késztímények gyulladást, irritációt, allergiás rekciót esetleg fertőzést okozhatnak. Ha módja nyílik rá inkább a pihenést, legalább minimális szünetek tartását kellene választani.