• Szem alatti duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Úr! Sajnos kb. 2 éve küzdök ezzel a betegséggel. Napi több órát ülök munkámból kifolyólag a számítógép előtt. Voltam orvosnál, több irányban próbálkoztunk. kb 10 féle szemcseppet kipróbálunk már, antibiotikus, szteroidos, műkönnyek, zselék. Sajnos az eredmény mindig ugyanaz lett, vagyis nemhogy csökkent volna a duzzanat, hanem nőtt. Tudom, hogy ez gyakorlatilag a szemfáradtság miatt van és hetekig nem szabadna gép elé ülnöm és akkor javulna az állapotom, de ezt sajnos nem tehetem meg. A neten olvastam a felketenadálytőröl, hogy csökkenti a duzzanatokat. Gondoltam kipróbálom. Kaptam is átlátszó zselé formájában. Három nap alatt jelentősen leapadt a duzzanat. Kérdésem, hogy alkalmazhatom -e ezt hosszabb távon ill. vannak-e ennek veszélyei. Üdv: Ákos

        WEBBeteg szakértő válasza a szem alatti duzzanat témában

        Tisztelt kérdező! A zseléhez mellékelt tájékoztatóban szerepelnie kell az adagolásnak, mellékhatásoknak, komplikációknak és esetleges allergiás reakcióknak stb.Ezeket figyelve, mérlegelve szabad csak használni a készítményt. Nagyon figyelve, hogy lehetőleg ne jusson a szembe. A szembe kerülve a nem megfelelő öszetételű, tartósítószerű késztímények gyulladást, irritációt, allergiás rekciót esetleg fertőzést okozhatnak. Ha módja nyílik rá inkább a pihenést, legalább minimális szünetek tartását kellene választani.


        Kérdés: 2010-02-16 23:16:06; Megválaszolva: 2010. február 16., 23:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: