Alarmcentrum - egészségügyi, betegjogi, szociális tanácsadás

Alarmcentrum - egészségügyi, betegjogi, szociális tanácsadás

Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

NRSZH elsőfokó véleményének fellebbezése

Tisztelt Kérdező! Annyira kevés információ áll rendelkezésemre, hogy a kérdésére -becsületes - választ adni nem tudok. Számítsanak arra is, hogy a jelenlegi "ellátási rendszer" nem a betegek szociális szükségleteinek érdekeit tartja szem előtt! (A szakértők szempontjai és a véleményalkotásuk alapjait "kényszerek" is "írányitják" ebből álakulhat...

Személyiségzavar

Tisztelt Kérdező! Levelében az kérdez: milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a családnak? Ebből a történetből nem igen lehet leszürni az alapvető problémákat! Csak azt tudom ajánlani: háziorvossal és az intézeti kezelőorvossal egyeztetve vonják a beteget hatósági eljárás alá. (Ez a fórum a problémák kezelésére nem igazán alkalmas.)

Mi után kapok táppénzt és TGYÁS-t, GYED-et?

Tisztelt Kérdező! Kérdése, melyre választ kér.. ebben a formában nem igazán válaszolható meg! A kötelező egészségbiztosításról szóló 1997.évi LXXXIII.tv.-ben a felvetett kérdései elkülönítetten jelenik meg, miszerint: - a táppénz a fenti tv. 43. - 50. §, - a terhességi-gyermekágyi segély a fenti tv. 40.§, mértéke a naptári napi átlagkereset...

Leszázalékolhatnak?

Tisztelt Kérdező! Lehet, hogy igen.. lehet, hogy nem. A beteg állapotának, a betegség stádiumainak ismerete alapján lehet erre a kérdésre válaszolni. Javaslom, hogy kezelő orvosával folytasson egyeztető beszélgetést!

Munkahelyi baleset? arcatlansag

Tisztelt Uram! Problémája a kompetenciáimon kivül esik! (A munkahelyével kapcsolatos eljárások lehetőségeiről -a külügyi rendszerhez kapcsolodó helyeken, munkaügyi hivatalokban - célszerű itthon és Angliában érdeklődnie. Én ezt tenném!) Sajnálom, hogy nem segíthetek!