személyiségzavar

Tisztelt Doktornő/Doktor úr, Édesanyámnál személyiségzavart diagnosztizáltak. Ez előtt is többször tartózkodott pszichiátrián, ahol először mániás depressziót állapítottak meg. Ezt követően APODEPI és FRONTIN kombinációjával, kb. 5 évig rendezett életet élt a gyógyszer mellett. Egy éve rendkívüli kirohanások, és az emberekkel szemben tanúsított szélsőséges ellenségessége, a mindennapi feladatok ellátásának hiánya és a legkisebb gyermeke elégtelen ellátása okán a családja erős ráhatásának köszönhetően ismét elfogadta a kórházi kezelést. Itt állapították meg a fent említett személyiség zavart, és azt, hogy terapeuta segítségére van szüksége. A kórházból hazatérve, győzelemnek élte meg azt, hogy nem mániás depressziója van. Nem vesz tudomást a súlyosabb problémájáról. A férjét kiutasította a lakásból, kezelhetetlen és rendkívül ellenséges viselkedést tanúsít az összes családtagja iránt, mert "kórházba juttatták". Elmondása szerint mindenki ellene fordult. Egyedül az 5 éves kislányával hajlandó szóba állni, akit ennek ellenére nem fürdet, elégtelenül táplál és éjszakába nyúlóan csavarog vele, miközben az összes "ellensége" ellen hangolja. Jogi útra terelte a gyermek elhelyezését, a munkahelyét elveszítette, de senkinek nem vallja be, alkoholt fogyaszt a fent említett gyógyszereire, elnyerte egy ügyvéd támogatását, aki semmit nem tud a betegségről. Mindamellett, hogy teljesen alkalmatlan a mindennapi feladatokra, tökéletesen tud manipulálni idegen embereket, és a saját családját hazugságokkal a sárba tiporja ezen emberek előtt. Szövetségeseket gyűjt. Jelzálog kölcsönt vett fel, hogy finanszírozza a elvakult törekvéseit. Hamarosan földönfutóvá teszi a közvetlen környezetét. A beteg édesanyám 1966-os születésű. Milyen lehetőségei vannak a családtagoknak, hogy mihamarabb gátat tudjanak állítani annak az anyagi és erkölcsi pusztításnak amit a beteg családtag előidéz.

Legfrissebb cikkek a témában

Alarmcentrum - egészségügyi, betegjogi, szociális tanácsadás válasza személyiségzavar témában

Tisztelt Kérdező!

Levelében az kérdez: milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a családnak?

Ebből a történetből nem igen lehet leszürni az alapvető problémákat!

Csak azt tudom ajánlani: háziorvossal és az intézeti kezelőorvossal egyeztetve vonják a beteget hatósági eljárás alá.

(Ez a fórum a problémák kezelésére nem igazán alkalmas.)

Kérdés: 2012. augusztus 20., 20:27; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 07:31
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság