XANAX elhagyása

Tisztelt Weborvos! történetem röviden: fél évig küzdöttem az alábbi panaszokkal: gyomorégés, hányinger, szédülés, állandó rossz közérzet, légszomj. A belgyógyásztól a kardiológusig mindenki vizsgált, nem találtak szervi problémát.Végül neurológushoz fordultam, aki szerint ezek a tünetek pánikbetegségre hajaznak.Gyógyszereket írt fel: XANAX SR 0, 5mg/nap illetve Citalodep 20mg/nap. Ezek szedésével tünetmentes vagyok, jó a közérzetem.Ez négy hónapja tart, először kéthetente majd havonta volt kontroll. Utoljára azt mondta, egy év múlva menjek vissza, addig szedjem a gyógyszereket.ettől elkeseredtem, nem szeretnék gyógyszerekkel élni. Kérdéseim: Ön szerint is indokolt ez a hosszantartó gyógyszeres kezelés? Megpróbálhatom elhagyni? Okozhattak ezek a szerek függőséget négy hónap alatt? Ezekre várom válaszát! Tisztelettel: xy1977

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza szorongás kezelése témában

Kedves Kérdező!

Legalább fél évig szoktunk kezelni ilyen jellegű problémákat. Ha ön jól van a gyógyszerekkel, akkor nem érdemes elhagyni őket, mert ezek nem nagy adagok és úgy tűnik, hogy szüksége van rájuk, hogy meg tudja őrizni a jó közérzetét. A gyógyszerek mindemellett csak a tüneteket nyomják el, de nem gyógyítják meg önt. Javaslom, hogy keressen fel egy pszichoterapeutát és közösen próbálják meg feltárni a probléma gyökerét. Ha már lesz a kezében olyan módszer, ami átsegítheti a nehéz időszakon, akkor kezdjen azon gondolkodni, hogy elhagyja a tablettákat.

A függőség vonatkozásában azt tudom mondani, hogy minden ember szervezete más, és a gyógyszerek közül a Xanax elhagyása okozza a legtöbb tünetet. Ez azonban nem függ attól, hogy ön milyen régóta szedi a gyógyszert, sokkal inkább attól, hogy mennyit szed. Kis mennyiséget könnyebb elhagyni, nagyobbat nehezebb, függetlenül attól, hogy mennyi ideje szedi.

Kérdés: 2014. február 24., 09:46; Megválaszolva: 2014. március 01., 23:56
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Stresszoldás
Tisztelt Doktornő! Pm okozta nagymértékű és gyorsan átcsapó hormoningadozás miatt pszichésen labilis lettem; levertség majd állandó...
Szedhető-e együtt?
Kedves Doktor Nő! Évek óta szedem a Frontint /3X1 0.50-est/ mert pánik beteg vagyok, illetve inkább állandóan stresszelek, mindig félek valamitől...
móksha cseppek
tisztelt doktor úr/nő! Pánikbetegségben szenvedtem, és még ma is eléggé szorongós típus vagyok! Ajánlaná e nekem a Móksha cseppeket
Szorongásos tünetek