Nagy Rudolf

Nagy Rudolf

Addiktológiai konzultáns
Bemutatkozás:
1999 óta foglalkozom szenvedélybetegekkel és hozzátartozóikkal. Jelenleg, 2008-óta a kecskeméti Rév Szenvedélybeteg – segítő szolgálatnál dolgozom, mint addiktológiai konzultáns (szenvedélybeteg tanácsadó). 2011 óta magánrendelésem keretei közt is folytatom hivatásomat, alkohol-, drog-, dohányzás-, játékszenvedély- problémákkal, étkezési zavarok egyes típusaival küzdő klienseimnek segítek a felépülés folyamatában. Módszerem az addiktológiai konzultáció, szolgáltatásaimat online formában is igénybe lehet venni. Szolgáltatásaimról bővebben a http://www.nagyrudolf.hu honlapomon olvashat. Szakmai képesítések: 2002 Semmelweis Egyetem, Egészségügyi főiskolai kar, Budapest Addiktológiai konzultáns 1997 Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem, Egészségügyi Főiskolai Kar, Budapest Diplomás ápoló
Legutóbbi válaszai

Megszabadulni a marihuanatól.

Kedves Kérdező! A THC felezési ideje kb 50 óra. Vérből 3-8 óráig vizeletből 1-3 hónapig mutatható ki. Ezt befolyásolják az egyéni adottságok is. A kiürülés gyorsítható növelt folyadékbevitellel. Egyéb praktikát nem tudok ajánlani Önnek. Sok sikert kívánok életvitele változtatásához.

Kezdődő alkoholizmus?

Kedves Kérdező! Az egyre növekvő mértékű alkoholfogyasztás fokozatosan és alattomosan alkoholfüggőséghez vezet. A problémák megoldására történő alkoholfogyasztás nem megoldás és mint Ön is tapasztalhatta csak további problémákat generál. Ha önállóan nem tud változtatni alkoholfogyasztási szokásain akkor külső segítségre is szüksége lehet. Tegye próbára magát. Hasznos életviteli segítséget kaphat az addiktológiai szakrendelőkben vagy szenvedélybetegek segítésére szakosodott szociális szolgáltatóknál. (pl RÉV szenvedélybeteg segítő szolgálatok). Sok kitartást kívánok életvitele változtatásához!

A fű után

Kedves Kérdező! Ahogy Ön is tapasztalta a Cannabisra "fűre" is rá lehet szokni. A marihuánáról való leszokás elsősorban pszichés elvonási tünetekkel jár. Ezek, ahogy Ön is írta szorongásban feszültségben nyilvánulnak meg elsősorban. A tünetek személytől függően 1 - 2 hónaptól akár hosszabb ideig is fennállhatnak illetve a sóvárgás még akár hosszú hónapok elteltével is újra jelentkezhet. Ezt a folyamatot Ön nagy mértékben befolyásolhatja. Próbálja meg ne csak egyszerűen a füvezést abbahagyni hanem az életvitelét átalakítani. Új, az Ön számára érdekes pozitív dolgokat kipróbálni, folytatni. Pl. sport, olvasás, hobbi, családi programok, droggal nem érintettek társaságának keresése.. stb. Az biztos hogy kitartással és jó szervezéssel sikeres lehet a leszokása. Kitartást és sok sikert kívánok!

Függőség

Kedves Kérdező! Függőség energiaitalra is kialakulhat, magas koffein és taurin tartalma, élénkítő hatása miatt. Ön, mint hozzátartozó az életvitel változtatásra való motiválással segíthet legtöbbet. Minden szenvedélyről való leszokás az érintett elhatározásán, akarásán alapszik.

Alkohol problémák

Kedves kérdező! Teljes mértékben megértem aggodalmát és kilátástalanságát. Hozzátartozóként, amit tehet az a segítség igénybevételére való motiválás. A saját érzései kifejezésével próbálja legalább egy tanácsadáson való részvételre rábeszélni édesanyját. Segítségért forduhatnak a területileg illetékes szenvedélybeteg vagy Pszichiátriai gondozóhoz, vagy a kimondottan erre szakosodott szenvedélybetegek segítségével foglalkozó szociális szolgálatókhoz. Kívánok sok kitartást.