• Nőgyógyászati műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Három és fél hete volt egy nőgyógyászati műtétem, eltávolították a méhemet és a petefészkemet. Egy héttel a műtét után elkezdtem gyengén vérezni. Amikor beszéltem erről az orvosommal, azt mondta, ha nem erős a vérzés, akkor ez normális, a belső varratok fokozatos felszívódásával jár együtt. Egyébként szépen gyógyul a sebem, nem kell több kontrollra mennem. Akkor sem volt erős, és azóta még sokat enyhült is, de reggelenként, felkelés után még mindig tapasztalok nagyon enyhe vérzést. Az a kérdésem, hogy ez még ennyi idővel a műtét után is előfordulhat? Illetve nagyjából mennyi idő az, amíg még ez normálisnak tekinthető? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a méheltávolítás témában

        Tisztelt Hölgyem! A méheltávolítás komoly nagyműtét. Gyógyulása fokozatos. A műtét során hüvelyt általában nem teljesen varrjuk össze, egy minimális kis nyílást a hüvely tetején meghagyunk, hogy azon át a hasüregi izzadmány, amely a műtét után átmenetileg keletkezik, kiürülhessen. A váladék ilyenkor kezdetben véres, majd halvány pirosas, majd sárgásfehé áttetsző lesz illetve megszűnik. A teljes gyógyulásra én kb. 6 hete mondanék. Jobbulást! Dr. Tömösváry Zoltán www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 10., 18:00; Megválaszolva: 2011. július 18., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: