• Sürgős segítséget kérek (extrém menstruációs vérzés)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! 25 éves nő vagyok, szűz, aszexuális, tehát sosem volt kapcsolatom. Ennek ellenére 12 éves korom óta menstruálok és azóta nagyon rendszertelen, elhúzódó. Többször jártam orvosnál, de csak külső ultrahanggal tud megvizsgálni, mivel szűz vagyok. Sosam találtak így semmit, endokrinológusnál is jártam, szedtem fogamzásgátlót, hogy beálljon a menstruációm, de eddig sosem sikerült. 2011 január közepe óta folyamatosan menstruáltam, kis mennyiségben, de folyamatosan. Erre ráunva orvoshoz fordultam és Duphaston tablettát szedtem egy hétig. Sajnos ettől sem múlt el a gyengécske menstruációm. Abbahagytam a gyógyszer szedését és rá 5 napra erős vérzés jelentkezett, azaz e hét kedden. 3 napja olyan bő vérzésem van, hogy szinte ömlik belőlem. Ha megmozdulok, érzem, hogy ömlik, napi 1 csomag éjszakai betétet használok el, állok a zuhany alatt és csöpög belőlem a vér. Tegnap erős görcseim voltak, ma tompa görcsöket érzek. 1-2 órákat tudok aludni, folyton zuhanyzok, és ezt már nem bírom tovább, már gyenge vagyok és a fejem is fáj. Nem csillapodik az erős, sötétvörös vérzés, hiába várom. Mit tegyek? Várjak, hogy elmúljon? Kihez forduljak? Lehet, hogy meg kell engem műteni?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vérzés témában

        Kedves Hölgyem! Mielőbb keressen fel nőgyógyászt! Akár nőgyógyászati vagy véralvadási probléma is állhat a háttérben. Ha van Dicynon otthon, vegye be! Ha nem tud a sok vérzéstől már mozogni, vitesse magát kórházba!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 14., 10:28; Megválaszolva: 2011. április 14., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés