agykamratágulat

Tisztelt dorktor nő/úr Egy 27. hetes kismama vagyok és egy ultrahang vizsgálaton a magzatnál 12mm-es oldalkamra tágulatot állapítottak meg, más szervi elváltozást nem észleltek. A Down-kor vizsgálat 1/18000.Toxoplazma vizsgálat eredményére még várnom kell. A kérdésem az lenne, hogy milyen kilátásaink vannak, rosszak az eredmények? A nőgyógyászom azt mondja, hogy bármi lehetséges. Kérem ne hagyjon válasz nélkül, bármi legyen is tudnom kell. Köszönöm a válaszát. Tisztelettel, Lenke

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza agykamratágulat témában

Kedves Lenke!

A Down-szűrési eredménye normális, emiatt ne aggódjon. A 12 mm-es oldalkamra tágulat enyhe, határérték tágulatnak felel meg, ilyenkor kb. 2 hét múlva ismételten ellenőrizzük, hogy van-e még tágulat, de sokszor ekkor már nem is látszik semmi kóros. Persze előfordulhat, hogy a tágulat fokozódik, ezt okozhatják bizonyos fertőzések (így a Toxoplasma is) , de erről biztosat csak akkor lehet mondani, ha egyrészt elkészül a szerológiai vizsgálat, másrészt megtörténik a kontroll ultrahang.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 08., 19:07; Megválaszolva: 2011. február 12., 21:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...