HPV ascus - kell-e műtét?

szep napot! Valaszat elore is koszonom,, csak anjit szeretnek tudni hoyg ketszeri p3l-sil es utana majd ascus lett p2-p3 -al a papiron,, most megjottek ujbol az eredmenyeim amik ugyanolyanok lettek mint az utolsok ascus p2-p3.szeretnem megtudni hoyg kell-e valami mutet vagy eleg volna ha csak immunerositot szednek es magatol gyogyulhat-e? koszonom szepen a valaszat Vargane

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza cytológia témában

Tisztelt Kérdező!

A válasz több dologtól is függ: milyen időközönként vették a cytologiákat, van-e kimutatott HPV-pozitivitás, ha igen, milyen altípus, van-e eltérés colposcoppal a méhnyakon, volt-e korábban conisatio.. Ha az összes fenti kérdésre 'nem' a válasz, elég lehet 3-6 hónap múlva megismételni a cytologiát, nem feltétlen szükséges műtét. De erről nyilván nőgyógyásza személyesen többet tud mondani.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 20., 13:34; Megválaszolva: 2011. január 22., 19:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma