2100-as méhszáj

Tisztelt Doktor Úr / Nő! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a következő kérdéseimre válaszolni sziveskedjen: A terhességem 28. hetében járok, és a vizsgálaton kiderült, hogy 2100-as a méhszájam. Az orvos elküldött tüdőérlelő injekcióra, és azt mondta, hogy előbb meglesz a baba. Ön szerint mennyivel lesz meg előbb, és mit tegyek annak érdekében, hogy ne szülessen túl korán? Természetesen kímélem magam, de állandó fekvést ajánl, vagy belefér azért, hogy tegyem a dolgom, és egy kis sétát tegyek? Az első babám a 36. hétre született, de minden rendben volt, 3050 g volt. A másik kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy éjjel, mikor kimentem wc-re, teljesen kirázott a hideg, mintha -50 fok lett volna, és görcsberándult a testem. Rögtön visszafeküdtem, pár perc alatt rendeződött. Nagyon kellemetlen érzés, és nem tudom, hogy mitől van, mit tehetek ellene. Annyit még ezzel kapcsolatban, hogy volt már ilyen nekem az 1. terhességem vége felé is, és szülés után is kb 1 héttel. válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza méhszáj témában

Kedves Eszter!

Lehetséges, hogy a 40. héten fog szülni és semmi gond nem lesz, a "biztosan korábban szülés" erős túlzás. A C2100 méhszáj azt jelzi, hogy a külső méhszáj minimálisan megnyílt, a méhnyak csatornája és a belső méhszáj viszont zárt. Pihenés (folyamatos fekvés szükségtelen! ) , bő folyadékfogyasztás, magnéziumtabletta indokolt, görcsölés esetén keresse fel az illetékes szülészeti rendelést vagy szülőszobát.

Hogy pár percre mitől rázta ki a hideg, nem tudom, ez bárkivel - terhességtől függetlenül - előfordulhat. Ha ismétlődik, mérjen lázat és keresse fel háziorvosát.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 06., 14:33; Megválaszolva: 2011. január 12., 18:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Fogamzásgátó melletti terheség...
Hüvelygyulladás
P3 citológia, gyulladás
Szülés utáni érdeklődés