Koraszülés felmerülhet?

Tisztelt Doktornő!

31 hetes kismama vagyok, a mai leletemen van pár adat, amit nem értek, szeretnék segítséget kérni, hogy kell-e valamire vigyáznom a továbbiakban, koraszülés elkerülése végett.

Előzményként: a terhesség elejétől veszélyeztetett terhes vagyok, 5-7. héten vérzés miatt, sorozatos keményedések miatt 17. héttől napi 3x1 Diaphyllint és 3x2 MagneB6-ot szedek. 2. gyermekemet várom, az elsőnél nem volt semmi problémám, 41. héten 2. oxytocinos indításra spontán szültem.

Anamnézis:

Cg: 3100, vaskos, hátul, koponya-4, burok áll.

UH: KVF, EFW: 1800 g (50-75%) , jó mozgás, szívműködés, lepény a melső falon jó helyen, norm. magzatvíz

Jó gyomor és hólyagtelődés, ép vesék.

FLOW:

A.umbilicalis RI: 0, 51

A.cereri media RI: 0, 82, jó áramlási viszonyok.

TVS: cervix hossza 37mm, belső méhszáj 8mm, funneling nem látható.

Kérem segítsen értelmezni ezeket, úgy gondolom, a babával talán minden rendben, kérem adjon tanácsot, kell-e valamire odafigyelnem a pihenésen kívül. Az is érdekelne, hogy a méhszáj értéke jó-e a terhességi időhöz képest.

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza méhszáj témában

Kedves Hölgyem!

Semmi oka aggodalomra, a sok szám, és az Uh mérések szerint is a méhszáj megfelelő, zárt, és nincs megrövidülve sem. Ezen adatok alapján nem áll fent koraszülés lehetősége, igazán nem tudom, hogy kell-e egész nap pihennie, feküdnie, persze ezt korrekten csak az orvosa tudja megítélni az összes eddigi lelet birtokában. Közel 4 cm hosszú a méhszája, vaskos, és hátrafelé tekint, ami mind azt jelzi, hogy a szülés még semmilyen formában sem indult meg. A baba a leírás alapján jól van, az áramlásos értékek megfelelőek, és, bár nincsenek megadva a részletes mérések, ami ilyenkor fontos lenne, de a becsült súlya megfelelő a babának. (Azért legközelebb kérje a részletes méréseket a 32. héten) .

 

Kérdés: 2010. április 14., 19:35; Megválaszolva: 2010. április 14., 19:35
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nőgyógyászati vizsgálat
Kedves Doktor úr! Üdvözlöm... Nőgyógyászaton voltam szülés után 8 héttel és mondta az orvos méhszály repedésem van 8 hét után javasolt volt a...
Nyitott belső méhszáj
21 hetes várandós kismama vagyok a negyedik babánkkal. Eddig minden gyermekünk simán és időben született. A mostani terhességnél lepényvizsgálatot...
Méhszáj magassága
Tisztel Doktor úr! 11 hetes terhes vagyok és az lenn a kérdésem, hogy (néha vizsgálom magam) a méhszájam az egyik nap még fent pár nap múlva...
Megrövidült méhnyak?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 12 hetes terhesen a papíromon a méhnyak/méhszájra vonatkozó Ci: 2000. És az is rajta van, hogy jókora újszülöttnyi...
Polyp
Tisztelt Doktornő! Jelenleg a 19 hetes kismama vagyok. 2 hónappal ezelőtt az orvosom egy polipot fedezett fel a méhszájamnál. Akkor ezt leecsetelte, azt...