alhas furcsaságok

Tisztelt Dr. Nő/Úr, Egy furcsa mozgást érzek a köldökömtől pár centire lefelé lassan már egy hete.. Ma voltam ultrahangon és egy 25 mm-es átmérőjű tüszőt állapítottak meg. Nagyjából 12-14 hete voltam együtt utoljára fiúval, és nem védekeztünk végig az aktus alatt. De az ultrahang nem mutatott ki babát, és a terhességi teszt, amit 2 hete csináltam, negatív lett. Lehetséges, hogy ez a bizsergés a hasamban, ha megnyomom szúró fájdalom ez a tüszőt jelzi? Ha így van, mikor múlik el és hogyan? Most menstruálok, a végén elmúlik? vagy baba, amit nem vettek volna észre? Hallottam az állterhességről és én sokszor nagyon félek ettől.. Lehet hogy beképzelem? Ha így van, mit tudok tenni? Üdvözlettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza hasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Ha 12 hete nem volt együttlét, biztosan nem terhes, hiszen az ultrahang ekkor már biztosan látná a magzatot (egy ekkora magzat koponyaátmérője 2 cm, ülőmagassága 5 cm, nem lehet nem észrevenni) .

A tüsző okozhat alhasi fájdalmat, különösen, amikor megreped, ez 1-2 nap alatt elmúlik.

Igen, lehet hogy beképzel terhességet. Ez esetben pszichológus, pszichiáter segíthet.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 05., 19:24; Megválaszolva: 2011. január 12., 18:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma