• gátfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 30 éves vagyok, 2 gyerekem van. Az első 5 évvel ezelőtt született, normál súllyal, komplikáció mentesen, gátmetszés segítségével. Szűlést követő 6 héttel a nemi életünk is rendben elkezdődött. Második gyerekünk 2,5 évvel ezelőtt született, szintén komplikáció mentesen, gátmetszéssel. Elég nagy súllyal, 4200 grammal született. Tudtommal gátrepedés egyik szülésemnél sem volt. Pár héttel, vagy inkább hónappal a 2. szülésem után vettem észre, hogy fáj a gátam, nagyon érzékeny. A gát hüvely bemeneti részéről van szó, ahol a gátmetszés eleje van. A fájdalom szúró. Ha a wc papír kicsit erősebben megdörzsöli, már fáj. Intim együttléteim során szinte mindig fáj. Néha enyhén vérzik is. Voltam a körzeti nőgyógyásznál 1 éve, akkor ő azt mondta, semmi rendkívülit nem lát,. Viszont azt ő is megjegyezte, hogy nem szimmetrikus a gát 2 oldala. De azt mondta, ennek nem szabadna fájdalmat okoznia, ez gátmetszés után előfordul. Aztán felkerestem a szülést levezető orvost. Szintén nem látott semmit a gátamnál. 2 dologra "tippelt". Az egyiuk, a bartholin mirigyemmel kapcsolatos probléma. Egy héten keresztül Ovestin krémmel kellett párnakötést alkalmaznom. eredménye nem lett. A másik, hogy esetleg benne maradt egy darab cérna a gátvarrásból. De gondolom, ha ez így lenne, akkor azt esetleg érezni is lehetne, meg be is gyulladna. A nőgyógyásznál nem voltam azóta, mert nem úgy láttam, hogy tudnák mi a gond. Mi a véleménye, így látatlanban, mi lehet a probléma. sajnos amellett, hogy ez szinte állandóan jelen van az életemben,a férjemmel való szexuális életünkbe is rendesen belerondít. Köszönettel várom válaszát!

        Dr. Deli Tamás válasza a gátfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Maradhatott ott fonal, de ha nem látták, feltehetően nem ez a gond. Ha a heg körüli bőrterület érzékeny és aszimmetrikus, esetleg egy gátrekonstrukciós műtét segíthet. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 13., 21:57; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés