gátfájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 30 éves vagyok, 2 gyerekem van. Az első 5 évvel ezelőtt született, normál súllyal, komplikáció mentesen, gátmetszés segítségével. Szűlést követő 6 héttel a nemi életünk is rendben elkezdődött. Második gyerekünk 2, 5 évvel ezelőtt született, szintén komplikáció mentesen, gátmetszéssel. Elég nagy súllyal, 4200 grammal született. Tudtommal gátrepedés egyik szülésemnél sem volt. Pár héttel, vagy inkább hónappal a 2. szülésem után vettem észre, hogy fáj a gátam, nagyon érzékeny. A gát hüvely bemeneti részéről van szó, ahol a gátmetszés eleje van. A fájdalom szúró. Ha a wc papír kicsit erősebben megdörzsöli, már fáj. Intim együttléteim során szinte mindig fáj. Néha enyhén vérzik is. Voltam a körzeti nőgyógyásznál 1 éve, akkor ő azt mondta, semmi rendkívülit nem lát,. Viszont azt ő is megjegyezte, hogy nem szimmetrikus a gát 2 oldala. De azt mondta, ennek nem szabadna fájdalmat okoznia, ez gátmetszés után előfordul. Aztán felkerestem a szülést levezető orvost. Szintén nem látott semmit a gátamnál. 2 dologra "tippelt". Az egyiuk, a bartholin mirigyemmel kapcsolatos probléma. Egy héten keresztül Ovestin krémmel kellett párnakötést alkalmaznom. eredménye nem lett. A másik, hogy esetleg benne maradt egy darab cérna a gátvarrásból. De gondolom, ha ez így lenne, akkor azt esetleg érezni is lehetne, meg be is gyulladna. A nőgyógyásznál nem voltam azóta, mert nem úgy láttam, hogy tudnák mi a gond. Mi a véleménye, így látatlanban, mi lehet a probléma. sajnos amellett, hogy ez szinte állandóan jelen van az életemben, a férjemmel való szexuális életünkbe is rendesen belerondít. Köszönettel várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a gátfájdalom témában

Tisztelt Kérdező! Maradhatott ott fonal, de ha nem látták, feltehetően nem ez a gond. Ha a heg körüli bőrterület érzékeny és aszimmetrikus, esetleg egy gátrekonstrukciós műtét segíthet. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. szeptember 13., 21:57; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 20:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?