Lágyéki nyirokcsomó

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A jobb oldali lágyéki nyirokcsomóm már meg van duzzadva lassan 3 hete, több kisebb csomó, kemények, és nyomásra sem fájnak. A júniusi menstruációmnál is hasonló tünetek voltak, amik a vérzéssel együtt elmúltak.Júliusban 2 hete késett a menstruációm, de már előtte 1 héttel meg voltak duzzadva a lágyéki nyirokcsomóim, amik azóta is duzzadtak, de már kevésbé annyira mint menzesz ideje alatt. Másik problémám hogy 1, 5 évvel ezelőtt kezdődött el egy időszakos folyásom, ami barnás-sárgás színű volt, és kellemetlen szagú.Voltak olyan időszakok amikor egyáltalán nem volt folyásom, de volt amikor a fent említett folyás volt.Ez az utóbbi 1, 5-2 hónapban már szinte teljesen elmúlt, azóta csak fehér folyásom van.Orvoshoz nem mentem el, édesanyám tanácsára, de úgy gondolom, hogy el kellett volna mennem vele. Ön szerint mi lehet a bajom? Orvoshoz mindenképpen elmegyek, de csak jövőhéten tudok, mert holnap indulok nyaralni, és csak hétfőn érek haza. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező! Önmagában a tapintható, fájdalmatlan lágyéki nyirokcsomó nem utal semmilyen betegségre. Amennyiben nem nő és nem lesz fájdalmas nem kell vele foglalkozni. A hüvelyi folyás miatt nőgyógyászati vizsgálatot indokol. Fertőzés jele lehet, amit nem szabad elhanyagolni. Különösen sürgető a kezelés, ha aktív sexuális életet is folytat.

Kérdés: 2010. augusztus 03., 09:08; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 08:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele