változó kor?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

49 éves nő vagyok, menstruációs problémában szeretnék választ kapni Öntől.

Márciusban méhkaparásom volt elhúzódó vérzés miatt. Kb. 3cm-es miómát és bal oldali petefészek cisztát mutatott az ultrahang, 3 havonta ellenőrzésre kell járnom.

A műtét óta háromszor már volt menzeszem, elég erősen. Most a napokban lenne itt az ideje a következőnek, szombaton meg is jött, de kb. 1-2 órán belül elmúlt. A következő napon semmi nem volt, azután hétfőn és ma, kedden reggel is megjött, de már el is múlt.

Minden egyes vérzés előtt a nálam "szokásos" testi és lelki tüneteket észleltem (fejfájás, feszültség, hátfájás, lehangoltság) Kérdésem az lenne, hogy ez mitől van? Változókori tünetek ezek, vagy a mióma okozza?

Köszönöm szépen válaszát!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza változókor témában

Tisztelt Kérdező!

Ha eddig is ezek voltak a tünetei (ahogy írta) és rendszeresen megjönnek a mensesek, miért volna ez a változókor vagy a myoma okozta tünet? Ilyen tünet egyébként a myomára nem jellemző. Amit viszont okozhat a a myoma, azok az elhúzódó, rendszertelen vérzések, főleg, ha a myoma a méh üregébe domborodik. Ha a mensesek ritkulnak, az valóban lehet a vérzések elmaradásának első jele.

Kérdés: 2010. június 09., 23:19; Megválaszolva: 2010. június 09., 23:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Változókor
Tisztelt Doktor Úr! 50 éves nő vagyok , a tavalyi évben 2 alkalommal kaptam depo-provera injekciót a bő vérzésem rendezésére (május,augusztus) ...
Változó kor
Jó napot kívánok! Arra lennék kíváncsi, hogy mikortól kezdődik a változó kor és miután megszűnt a menstruáció kell-e védekezni együttlét...
Változó kor?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Április végén voltam egy egészségügyi küreten mert 1 év után vléreztem. A leletem jó hormonális probléma volt. Ma...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás