• Rendszertelen menzesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! 46 éves nő vagyok, az utóbbi pár évben kezdett eléggé rendszertelen lenni a menstruációm. 2 terhességem volt - a legutóbbi 2 éve - de sajnos nem maradtak meg. Vannak/voltak olyan időszakok, amikor megjön rendesen, aztán 2-3 hónapig kimarad. Amikor ilyen kimaradás volt Norcoluttal hoztuk meg. November elején voltam rákszűrésen és ultrahangon, minden rendben volt, leszámítva, hogy vékony a nyálkahártya ( 4 mm) Legutóbb október 1-én volt meg, azóta semmi. Érdemes még Norcoluttal próbálkozni vagy próbálja az ember lánya elfogadni, hogy ez már a változókor? Köszönöm szépen a választ!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a változókor témában

        Kedves Kérdező! Ez a kor már sokszor alakul ki a nőknél korai klimax induló jeleként. Ha nincsenek egyéb kellemetlen kísérő tünetek, egyenlőre várjon, lehetnek még vérzéses korszakok. Ha bármikor érkező vérzés nem túl erős, vagy hosszú,lehet beavatkozás nélkül tovább várni. A rendszeres kontrolok továbbra is fontosak.


        Kérdés: 2020. január 01., 12:19; Megválaszolva: 2020. január 02., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: