• Abortusz után pár évvel terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor!

        Egy 23 éves lány vagyok.

        Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 18 éves koromban volt egy abortuszom, gyógyszer szedése mellett (Tri-regol).

        2008. decemberében abba hagytam a gyógyszer-szedést, mert megismerkedtem a jelenlegi párommal(36 éves), akivel azóta is nagyon jó párkapcsolatban élünk, együtt.

        Az elején óvszerrel, majd megszakítással védekeztünk, és 2009. októbere óta sehogy sem. Lehet-e oka az abortuszom annak, hogy nem esem teherbe?
        Az abortusz óta voltam rengeteg vizsgálaton, külünböző egészségügyi problémákkal (gerincferdülés, izületi problémák), és egy nőgyógyászati UH vizsgálaton azt mondta a vizsgáló orvos, hogy ha egyszer terhes leszek, veszélyeztetett terhes leszek, mert nem úgy helyezkedik el a medencém, ahogy kellene, és az ízületi problémák is erre utalhatnak (hát és derékfájás).Ön szerint ez lehetséges? És összefügghet ez az abortuszommal? - az tény, hogy amióta megtörtént a megszakítás, azóta fáj a derekam, minden egyes időjárás-változásnál, nem tudom, hogy ennek is lehet-e köze egymáshoz.

        Nagyon szeretnénk babát, de nem sikerül. Kezdek kétségbeesni.
        Kérem, adjon valami tanácsot.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Kérdező!

        Meddőségi kivizsgálás 1 év sikertelen próbálkozás után indokolt, hiszen ha minden rendben, akkor is "csak" 85% az esélye a terhességnek 1 év megfelelő házasélet mellett is. Ezért egy kicsit még legyenek türelmesek. Az abortusz a méhűrben esetlegesen kialakuló összenövések révén sajnos időnként valóban nehezítheti a későbbi teherbe esést. Medencedeformitás valóban okozhat gondot a terhesség és a szülés után, de hogy pontosan mia helyzet önnel, arról nem adott meg adatot.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-10 01:43:19; Megválaszolva: 2010. június 10., 01:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés