• Köztes vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! 35 éves nő vagyok, évek óta fogamzásgátlót szedek, de már több fajtát kipróbáltam a köztes vérzések miatt, legutóbb három komponensűt javasoltak (Triodena), hogy a köztes vérzésekre jobb lehet. Nem változott. Szedtem Provera tablettát, attól sem volt változás. Néhány éve volt loop műtétem, mert HPV vírust találtak. Nagyjából a műtét után tehetőek ezek a panaszok - köztes vérzés, alhasi fájdalom, puffadás. Az a pláne, hogy nemi izgalom hatására ez méginkább fokozódik. Illetve olykor vérzés is jelentkezik közben, utána. Már ott tartok, hogy nem merek kapcsolatba kezdeni, mert ez a problémám állandóan jelen van. Az orvosom nem talál semmit (van egy miómám a hüvelyfalban 18x22 mm, de nincs panasz vele, rákszűrés rendben, s egyéb gondot sem talál az orvos).Most abbahagytam a fog.gátlót, hátha a hormonkészítményekkel van bajom. De ez csak egy próba. Valami mégis csak okozza ezt. Menjek más orvoshoz is el? Vagy kiválthat ilyen panaszokat lelki eredetű félelem is? Mit javasol?

        WEBBeteg szakértő válasza a közti vérzés témában

        Kedves Kérdező!

        Itt több független dologról van szó.

        1. A vérzészavar megoldására a tablettamentes időszak egy lehetőség, ha nem működik, van most már a 3-nál is több fázisú fogamzásgátló (Qlaira), esetleg később kipróbálhatja.

        2. Az együttlét alatti vérzés a méhnyak vagy hüvely kis sérüléseire utal. Ez lehet a méhnyak sérülékenysége, de ha orvosa ott eltérést nem látott, a hüvelyben használt Cikatridina kúp (vény nélküli) esetleg segít a hüvely kis horzsolásait megelőzni. Síkosítót is kipróbálhatnak. Az esetleges hüvelygyulladást kezelni kell.

        3. A myoma miatt nem kell aggódni, ultrahaggal biztosan követik. Valószínűbb, hogy a méhfalban van, nem a hüvelyfalban, ezt inkább elírta.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-24 10:58:21; Megválaszolva: 2010. május 24., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés