Meddőségben kérnék tanácsot

Tisztelt Doktorúr! nő!

  Már többször is kérdeztem a meddőségről. A napokban végeztek nálam petevezeték átjárhatósági vizsgálatot (LC+CHT), ami eltérést nem mutatott. A műtéti jegyzőkönyv szerint mindent rendben találtak, kissé kanyargós a petevezeték (tubák), de azt mondta az orvos, hogy nem kórosan. Előtte Clostylbegytet szedtem, de csak 1 hónapban 5 szemet, és többször nem is kellett szednem. Az Uh vizsgálat azt mondta: Norm nagyságú uterus, 9mm-es endometrium. b.o.ov 33x20 mm, benne 5mm-es foll-ok. j.o.ov norm. Én úgy értelmezem, hogy peteérésem nincsen. Ezt nem lehetne valamilyen gyógyszerrel kezelni? A műtét után azt mondták, hogy a homolog inseminatio következik. Hoigyan zajlik pontosan egy ilyen beavatkozás? Fájdalmas lesz? A Laparoscópia után meddig nem szabad próbálkozni? Lehetséges az, hogy bár nem találtak semmit sem odabent, mégis természetesen essem teherbe pusztán azért meg megmozgatták? Válaszukat várom és előre is nagyon köszönöm. Remélem
mindent jól írtam le. Üdvözlettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

Kedves Andrea!

Nem tudom, miért nem kapott több stimulációt, hiszen ha átjárhatóak a petevezetékek, akkor spontán is teherbe eshetne. A Clostilbegytet lehetne 2x1-vel is adagolni, és a peteérést félidőben másnaponta UH-al követni, hiszen abból tudjuk csak, hogy ténylegesen van-e peteérés. Ez a kezelést három hónapon át lehet csinálni, majd 3 hónap szünet jön, és aztán ismételni lehet. Jó lenne, ha orvosával is megbeszélné a lehetőségeit, mert valószínű, hogy megvan az oka arra, hogy insemináció mellett döntött. Nem merült fel az összeférhetetlenség esetleg? Talán írja le részletesen a leleteit, az Ön adatait, stb, hátha más eltérést is találtak, és azokban van a megoldás.

 

Kérdés: 2010. március 03., 21:49; Megválaszolva: 2010. március 03., 21:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?