• Teherbeesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Nő!

        Lassan egy éve próbálkozunk, hogy legyen kistesója a fiunknak, ő inszemmel sikerült annak idején. Most is azzal próbálkozunk már. Az orvosom szerint a nyálkámmal van baj, hogy erős az immunreakció és elpusztulnak a spermák. kérdésem: Az általámnos immunállapotomtól függ a méhnyálka állapota? Szóval van közte összefüggés? Lehet, hogy télen, mikor legyengül a szervezetem, a spermák is túlélhetik? És teherbe eshetek természetes módon?

        Ha egy hónapban Hsg-t végeznek rajtam, abban a hónapban már nem  szoktak inszemet is csinálni?

         

        Köszönettel: Nafi

         

        WEBBeteg szakértő válasza a inszemináció témában

        Kedves Nafi!

        Az immunrendszer aktuális állapota nem befolyásolja ebben a formában a méhnyakcsatorna nyákját. Mivel a spermiumok nem tudnak átjutni rajta, ezért szükség van egy eszközre, ami segít ebben, ezért kell az inszemináció, amikor a spermát közvetlenül a méh belső üregébe juttatják. Tehát kövesse nyugodtan a kezelőorvosa utasításait, és ennek megfelelően remélhetőleg ismét sikerül teherbe esni.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-27 11:20:33; Megválaszolva: 2010. február 27., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: