• Konizáció utáni szövettan

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr úr/nő!

        3 hete volt egy konizációs műtétem, mert HPV 16 vírusom van és kétszer volt P3-as a rákszűrés eredményem.

        A műtét szövettani eredménye a következő:

        I. Dysplasia maioris gradus epiheliae portionis uteri. A kimetszés síkja az épben halad. Metaplasia planocellulare cervicis uteri. Cervicitis chronica maioris gradus. Ovula Nabothi. II.-III. St. secretionis endometrii.

         

        Tudna nekem segíteni hogy ez pontosan mit is jelent?

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        Nikolett

         

        WEBBeteg szakértő válasza a konizáció témában

        Kedves Nikolett!

        A szövettan látja a rendellenes sejteket, ami a teljes kép alapján krónikus gyulladás következménye lehet, valószínűleg a vírusfertőzés következménye.

        A lelettel mindenképpen menjen majd vissza a 4, vagy 6 hetes nőgyógyászati kontrollvizsgálatra.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-10 18:38:56; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Hogy lesz így párom?
        Az első lépés sokszor a legnehezebb: önmagunk elfogadása a betegségünkkel.