• Petevezeték elkötés (kinek ajánlott, s mennyi idős kortól lehet elvégeztetni)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Úr! A kérdésem a következő: A petevezeték elkötés kinek ajánlott? Mennyi idős kortól lehetséges elvégeztetni? S mi a különbség a petefészek kivétele s a petevezeték elkötésétől? Nem értem a kettő közötti különbséget. Egyiket sem lehet visszafordítani? Veszélyeztetett terheseknek meglehet-e ezt csinálni? Ugyanis én sajnos veszélyezetett terhes leszek (tarósbetegségem miatt), ha majd gyermeket szeretnék. S nem szeretném se saját se a jövőbeli babám életét veszélyeztetni. Még nem beszéltem orvosommal erről, hogy mennyire biztonságos ez számomra. Ha nem ajánlja, akkor szeretnék inkább maximális védettséget. Vagy inkább ezt a fajta védettséget felejtsem el? Jobb, ha nem borítom fel a hormonjaimat? S inkább máshogy védekezzek párommal. Még nagyon messze vagyunk a családalapítástól. - Így hát sajnos a védekezési módszer köre is szükűl. SAJNOS! =(( - De mindenre felszeretnék készülni. Ha majd szülhetek (sajnos császárral), akkor nagyon fogok neki örülni. S megköszönöm az élettől, hogy legalább ezt az örömöt nem vette el tőlem.:)) Ezért sem beszélembe magamnak, hogy nem is lehet gyermekem. Elnézést hogy ennyire hosszan elnyújtottam levelem. Köszönettel: ANY (19)

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászati műtét témában

        Kedves Any!

        A petevezetők lekötéséről már írtam korábban, ha további kérdés merülne fel, akkor írjon bátran.

        A különbség az, hogy a petevezető eltávolítása miatt menopausa, vagyik klimax alakul ki, mert a hormontermelő szervet veszik ki. Azonban ez nem megfelelő módszer a fogamzásgátlásra sem, és nem is végzik ilyen célból a műtétet. Mindkét műtét véglegesen megakadályozza a nőket, hogy saját gyermekük lehessen.

         


        Kérdés: 2010-02-10 17:46:31; Megválaszolva: 2010. február 10., 17:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: