Méhsövény műtét

Tisztelt doktor úr/nő! Június 2-án volt egy hiszteroszkópos méhsövény műtétem (a sövény a zárójelentésem szerint "nagy" volt, a méhem 2/3-át érintette) . Még aznap távozhattam a kórházból, teljesen panaszmentes voltam, enyhe vérzés aznap, azóta pedig nagyon minimális barna folyásom van, gyógyszert nem írtak fel. Mivel semmilyen tájékoztatást nem kaptam az orvosomtól arra vonatkozóan, hogy mik a további teendőim, így annyi lenne a kérdésem, hogy kímélnem kell-e magam (ha igen, akkor meddig) , tengervízbe mehetek-e, sportolhatok-e (aerobic, alakformáló torna, kerékpározás) , gyeremektervezéssel mennyit kell várni? Természetesen nem túl megerőltető dolgokra gondolok, de élhetem-e az életem normálisan a műtét után, vagy mikre kellene jobban odafigyelnem? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szalóczy Péter válasza nőgyógyászati műtét témában

Kedve Kérdező! Ritka fejlődési rendellenességének sikeres, korszerű műtéti megoldása után azért van a méhe belsejében egy gyógyuló nem kis terület. Ha a véreskés-savós sebváladék megszünt már majd néhány napja, akkor a feelsorolt ténykedések kezdetben nem megerőltető szinten művelhetők. A házasélet is nagyjából ekkortól. A gyermektervezés egy-két lezajlott ciklus után szintén mehetne.Jó gyógyulást, majd babázást!

Kérdés: 2014. június 12., 09:17; Megválaszolva: 2014. június 13., 11:00
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
cysta laporoskopia
Fekvőbeteg beavatkozás Cystectomia-salpingectomia l.s. Epikrízis nőgyógyászati szűrővizsgálat során észlelt ovarialis cysta műtéti megoldása...
Nőgyógyásztól szeretnék kérdezni!...
Tisztel Dr. Úr/Nő! Anyukámat tavaly műtötték kivették a méhét rá három héttel csomót érzett a jobb lágyékánál. A műtétet végző...
Húgyhólyagsérv
A HÚGYHÓLYAGSÉRV MÜTÉTNÉL MUSZÁLY ELTÁVOLITANI A PETEFÉSZKET ÉS A MÉHET A RÁKSZÜRÉS ÉS A SZÖVETTAN EREDMÉNYE IS JÓ LETT!
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett