HPV oltás - hatással van rá az első alkalom?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

Elolvastam egyik előző válaszát a HPV oltással kapcsolatban, de szeretnék teljes megnyugvást kapni. Más internetes oldalon is írtam az orvosnak levelet, de nem válaszoltak, remélem Ön tud választ adni kérdésemre.

17 éves lány vagyok, másfél éves vagyok együtt 20 éves partneremmel. Sem neki, sem nekem nem volt eddig kapcsolatunk, nem éltünk szexuális életet ezelőtt senkivel, teljes a bizalom közöttünk. Egy hónapja kaptam meg az első HPV oltást. Akkor még szűz voltam, de szeretném tudni, hogy ha azóta már megtörtént az első alkalom, az hatással lehet-e az oltásra? Megkaphatom teljesen normálisan a másik 2 oltást? Természetesen óvszerrel védekezünk az aktus alatt. Lehetett-e szűz partneremben vírus (bár szerintem ez nem lehetséges...)? Ha nem, akkor az orális szex is továbbra is megengedett?

Előre is nagyon köszönöm válaszát!

Tisztelettel: F. V.

WEBBeteg szakértő válasza HPV elleni védőoltás témában

Kedves Hölgyem! Ne izguljon, természetesen megkaphatja a védőoltásokat, ugyanolyan hatása lesz. Mivel nagyon, nagyon sokféle HPV létezik, több száz fajta, így persze, lehet a párjának is fertőzése, akár Önben is lehet már más típusú vírus., Ami a lényeg, hogy az oltással azok ellen a vírustípusok ellen lesz védettsége, melyek a leggyakrabban okoznak méhnyakrákot, erre való a védőoltás.

Megválaszolva: 2010. január 10.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

HPV oltás szükségessége
Tisztelt Doktor Asszony! Szükséges-e és főleg, ér-e még valamit, ill. hatásos-e egy HPV oltás ebben a korban (50), abban az esetben is, ha valaki (már)...
HPV elleni GARDASIL 9 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 13 éves unokámmal kapcsolatban kérdezem, hogy szükséges-e a HPV elleni GARDASIL9 oltás? Nagyon szélsőséges véleményeket hallok, és a...
Hpv elleni védőoltás - ajánlott?
Jónapot! méhnyakrák ellen szeretném magam beoltatni, viszont egy másfél éve megjelent rajtam és páromon nemiszervi szemölcs..azóta egy lézerklinikán...
HPV védőoltás és vas
Tisztelt Orvos Asszony/Úr! Kérdésem több részből áll. A lányom 17 éves múlt (92.12) nőgyógyászati vizsgálat miatt kértünk laborvizsgálatot. A labor erdeménynél...
HPV elleni oltás igen/nem?
Tisztelt Dr.!   Én egy 24 éves nő vagyok, aki már  5 éve él szexuális életet, kizárólag egy partnerrel. Érdeklődtem a HPV illetve méhnyakrák...
HPV vírussal kapcsolatban - így is...
Jó napot kívánok! 19 éves lány vagyok és érdeklődni szeretnék a hpv vírusról, hiszen egyre többen hallani róla. Nekem a jelenlegi szexpartnerem volt az első...