HPV oltás szükségessége

Tisztelt Doktor Asszony! Szükséges-e és főleg, ér-e még valamit, ill. hatásos-e egy HPV oltás ebben a korban (50), abban az esetben is, ha valaki (már) átesett egy HPV fertőzésen? Köszönöm válaszát, előre is. Tisztelettel

Dr. Farkas Ágnes válasza HPV elleni védőoltás témában

Kedves Hölgyem! Nem klasszikus eset ebben az életkorban a HPV elleni védőoltás beadása, de ezt befolyásolja az is, hogy melyik HPV-vel fertőződött már meg, mikor, milyen egyéb kockázati tényező van, ami miatt szükséges lehet az oltás, stb. Az, hogy korábban már volt HPV fertőzése nem jelenti azt, hogy jelenleg is fertőzött. Illetve stabil a párkapcsolata, vagy több partnere is van rövid időn belül, stb. Érdemes személyesen konzultálni nőgyógyász szakorvossal a kérdésről, adott esetben hasznos lehet a védőoltás Önnek is. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. március 21.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

HPV elleni GARDASIL 9 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 13 éves unokámmal kapcsolatban kérdezem, hogy szükséges-e a HPV elleni GARDASIL9 oltás? Nagyon szélsőséges véleményeket hallok, és a...
Hpv elleni védőoltás - ajánlott?
Jónapot! méhnyakrák ellen szeretném magam beoltatni, viszont egy másfél éve megjelent rajtam és páromon nemiszervi szemölcs..azóta egy lézerklinikán...
HPV védőoltás és vas
Tisztelt Orvos Asszony/Úr! Kérdésem több részből áll. A lányom 17 éves múlt (92.12) nőgyógyászati vizsgálat miatt kértünk laborvizsgálatot. A labor erdeménynél...
HPV oltás - hatással van rá az első...
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Elolvastam egyik előző válaszát a HPV oltással kapcsolatban, de szeretnék teljes megnyugvást kapni. Más internetes oldalon is írtam...
HPV elleni oltás igen/nem?
Tisztelt Dr.!   Én egy 24 éves nő vagyok, aki már  5 éve él szexuális életet, kizárólag egy partnerrel. Érdeklődtem a HPV illetve méhnyakrák...
HPV vírussal kapcsolatban - így is...
Jó napot kívánok! 19 éves lány vagyok és érdeklődni szeretnék a hpv vírusról, hiszen egyre többen hallani róla. Nekem a jelenlegi szexpartnerem volt az első...