• HPV vírus és párkapcsolat - elkaphattam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A barátnőmnél magas fokú hpv-t állapítottak meg egy nőgyógyászati szűrés alkalmával, ennek a gyanújáról már tájékoztatott minket az orvos korábban, de az immunrendszere nem tudta legyőzni, azóta vált magas fokúvá illetve egy fekete folt(szemölcs) is kialakult  a hüvelyének a falán. Ennek a leműtésére januárban kerül sor. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban.

        1, Hogyan alakulhatott ki nála, nálunk ez a vírus, ha csak nemi úton kapható el és mindkettőnknek ez az első kapcsolata (tehát egymással vesztettük el a szüzességünket) 4 éve vagyunk együtt és egyikőnk sem volt mással azóta.

        2, Létezik-e olyan hpv teszt, ami férfiaknál mutatja ki a vírus jelenlétét, mert gondolom én elkaptam tőle, illetve hogyan lehet ezt kezelni?

        3, Orálisan és hagyományosan szeretkezhetünk-e a műtétéig vagy nem ajánlott?

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV témában

        Sajnos ezt nehéz elkerülni és persze a lényeg, hogy kezelni kell. Írok a HPV-ről benne lesz minden amit tudni kell, de az oltáson kívül én sem tudok mást javasolni. Az elváltozásokat meg kezelni kell.


        Dr. Zsirai László
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-01-01 13:17:22; Megválaszolva: 2010. január 01., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: