Clostilbegyt szedésével kapcsolatban kérdeznék

Tisztelt Dr. Farkas Ágnes!

Pár hónappal ezelötti tanácsát megfogadva, elmentünk kivizsgáltatni magunkat, hogy miért nem jön össze a baba már 1, 5 éve. Mind a kettőnknél mindent rendben találtak. Most az orvosom Clostilbegyt gyógyszer szedését írta elő. A kérdésem az lenne, hogy ezt a gyógyszert nem csak akkor kellene szednem, ha a progreszteron szintem alacsony? Ez az érték a ciklusom 22. napján: 48.52 nmol/l. Nem mondta az orvosom, hogy ez alacsony lenne. Illetve a petevezeték átjárhatósági vizsgálatot sem csináltatta meg. Nem, kellene elöbb tisztázni az átjárhatóságot, mielőtt elkezdem szedni? Tényleg igaz az, hogy ennek a gyógyszernek a szedésétől előfordulhat az ikerterhesség?

Válaszát előre is köszönöm? Zuzmara

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza meddőség témában

Kedves Zuzmara!

A gyógyszer a peteérést segíti, és nem a progeszteron szintre hat. Nyugodtan szedje, és ha így sem sikerül a terhesség, akkor biztosan következnek a további vizsgálatok. Nem tudom vajon ellenőrizték-e a peteérést a ciklus 12-14. napján, mert az is fontos lehet. A gyógyszer használata alatt pedig mindenképpen nézni kell, hogyan hat a gyógyszer. A 12. naptól kétnaponta UH szükséges, hogy lássák, vajon van-e peteérés.

Ikerterheség csak egy picit gyakoribb ezzel a gyógyszerrel, hiszen stimulálja a peteérést, és ritkán, de egyszerre két petesejt is megérhet ezzel a módszerrel. Remélem elég lesz ez a gyógyszer, és hamar teherbe fog esni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 19., 15:45; Megválaszolva: 2009. június 19., 15:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet