• Kinövés a hüvely nyílásánál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Megköszönném előző kérdésemre adott gyors válaszát! Most egy újabb problémával kapcsolatban szeretném kérni segítségét. 28 hetes terhes vagyok és kb. 3 hete a hüvely bejáratánál észrevettem egy kicsi kinövést azt gondoltam elmúlik, de nem hanem most sokkal 3-4x-akkora. Ma voltam dokinál ultrahangon és szóltam neki, de csak pénteken tud megnézni. Elég csúnya és szinte az egész hüvelybenetet eltakarja ezért aggódom, hogy mi lehet ez, jelent-e valami veszélyt a picire, szülhetek e természetes úton, "hogyan kaphattam el" stb. Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi fertőzés témában

        Kedves Éva!

        Ma már biztosan megnézte az orvosa az elváltozást, és így meg is lehetett állapítani, hogy mi is a kinövés. Amennyiben condyloma, egy HPV által okozott elváltozás, hüvelyi úton nem lehet szülni, ha jelen van a szemölcs. Persze terhesség alatt is helyi kezelésre szükség lesz. Azért ilyenkor nő, mert az immunrendszer működése megváltozik a terhesség alatt, és egy lappangó fertőzés ilyenkor fellángolhat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 23:06:47; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: