Enterococcus faecalis

Tisztelt Doktor Úr!

Férjemnek közel fél éve van Enterococcus faecalis baktérium a húgycső kenetében. Már három féle antibiotikumos kúrát (sumamed, tavanic, cifran) csinált végig, de nincs eredménye. Kérdésem, hogy, ha óvszer nélkül szeretkezünk, akkor nekem lehet-e bajom, elkaphatom-e a baktériumot? Milyen gyógyszert ajánl? Szeretnénk már gyereket, de a körülmények miatt ez most nem lehetséges, vagy igen?
Köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:

Csilla

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza nemi fertőzés témában

Kedves Csilla!

Az enterococcus ott van magának a hüvelyében is, és az normális, tehát semmi baj nincs. Nyugodtan szexelhetnek. Óvszer nélkül is.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Kérdés: 2009. május 02., 10:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 19:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Egy betegség.
Tisztelt Dr.nő! Én tavaj augusztusba szültem meg az első gyermekemet, 8 hónapig szoptattam őt. A szoptatás befejezése óta folyamatosan...
Bakteriália fertőzés?
Jó napot! Márciusban elkaptam egy mandulagyulladást, legyengültem, aztán előjött herpesz a nemi tájékon, ezt Richtofit géllel és egy vény nélüli...
Kinövés a hüvely nyílásánál
Tisztelt doktornő! Megköszönném előző kérdésemre adott gyors válaszát! Most egy újabb problémával kapcsolatban szeretném kérni...
Mitől lehet?
Tisztelt Dr. úr / nő, 19éves egyetemista fiú vagyok, barátnőmmel fél éve vagyunk együtt és pettingelünk. Azonban mikor orálisan kényeztettem...