Dalacin hüvelykrém

Jó napot!

Az lenne a kérdésem, hogy a Dalacin hüvelykém befolyásolja-e a fogamzásgátló tabletta (Belara) hatékonyságát?

A Streptococcus Agalactiae (B-Cs)-t megkaphatja a férfi partner szexuális úton? Valószínüleg születésem óta jelen van a szervezetemben.

Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

Kedves Streptococcusos!

A baktérium persze nem okoz semmi bajt se magának, de pedig a párjának. Tehát erre antibiotikumot nem kell szednie, csak akkor ha folyása is van. De persze akkor sem ez a baci az ok, hanem másik, amit nem lehet kimutatni.
A lényeg, hogy kezelni kell őt is. Leírom hogyan.
A harmadik, hogy persze a fogamzásgátló gyógyszert nem befolyásolja.

Hüvelyregeneráló kúra
Akut kezelés:
A hüvely regenerálása azért szükséges, mert bizonyos körülmények között elvesztheti védekező képességét a kórokozókkal szemben, ezáltal könnyen elősegítheti a különböző hüvelygyulladások kialakulását, valamint a méhszájseb megjelenését. A méhszájseb a méhnyak krónikus gyulladása miatt kialakult mirigyhám a méhnyak felületén. Gyógyítása és kezelése sokszor igen nehéz viszont kezelés nélkül a hüvely regenerálódását gátolja.
Szükséges készítmények:
hüvely irrigátor (=hüvely öblítő készülék, Tantum Rosa javasolt), gyógyszertári tejsav, Floragyn, grapefruit mag cseppek, natúr grapefruit magolaj, Neomagnol tabletta. A kezelés lényege, hogy a hüvely normál 3, 8-4, 2pH-jú savasságát biztosítsuk, így a hüvelyben a tejsav baktériumok el tudnak szaporodni és a hüvelyt ellenállóvá teszik a különböző kórokozók ellen.
A kezelés kivitelezése. A kezelés elkezdésekor egy héten keresztül kétnaponta ki kell öblíteni a hüvelyt tejsavas oldattal. Ezt úgy kell kivitelezni, hogy a hüvelyöblítőbe teszünk a gyógyszertári tejsav kupakjából egyet, teletöltjük tiszta langyos vízzel és az irrigátor applikátorját felhelyezve, alaposan kimossuk a hüvelyt. Mindezt szexuális élet után, lefekvés előtt szabad használni. Párhuzamosan a partner kezelése a következő: egy tabletta Neomagnolt fél liter langyos vízben feloldunk, pici ecetet adunk hozzá, majd azzal az oldattal a hímvesszőt le kell mosni úgy, hogy a makk részét is alaposan leöblítjük. Szintén lefekvés előtt kell ezt is végezni. Ezt az oldatot külön lemosni nem kell a hímvesszőről, elegendő csak megtörülni. A hüvely irrigátort minden második-harmadik használat után fertőtleníteni kell; Domestosos vagy hypós vízbe tesszük az irrigátort, majd alaposan vízzel leöblítjük. A hüvelyöblítés után egy Floragynt kell felhelyezni a hüvelybe, ami tejsavtermelő baktériumokat tartalmaz, így elősegíti a normál baktériumok elszaporodását a hüvelyben.
Ezen időszak alatt lehet természetesen szexuális életet élni, csak nagyon fontos, hogy este lefekvés előtt a kezelést végezzük el.
Amennyiben gombás fertőzés is van, akkor Canesten Kombi készítménnyel lehet a kórokozókat eliminálni a hüvelyből. Ezt is szintén lefekvés előtt kell alkalmazni hüvely öblítés után.
Megelőzés:
A megelőzéssel a fertőzéseket lehet elkerülni. Nagyon fontos az immunrendszer támogatása is. Immunerősítők: Aloe vera, Echinacea, La pacho, Noni, Grapefuit mag, Shi Take gomba. Ezekből van tea, kapszula, tabletta vagy oldat is, mindenki a saját ízlésének megfelelőt tud alkalmazni. Fontos, hogy az immunerősítő kezelés hónapokon keresztül végezzük. Emellett fontos a hüvelyben az állandó savas pH biztosítása, amit heti 1-2-szeri tejsavas irrigálással oldhatunk meg. Érdemes szexuális élet után hüvelyt öblíteni, mivel a folyások nagy része azért tér vissza rendszeresen, mert a szexuális aktus során egyrészt a síkosítók, ondó vagy egyéb anyagok juthatnak be és maradhatnak ott, amik a hüvely normál baktérium egyensúlyát megváltoztatva a fertőzések visszatérést vagy kiújulását eredményezhetik.
A hüvely állandó tisztán tartásával és a pH egyensúly biztosításával a fertőzések jelentős mértékben megelőzhetők és természetesen növelik a szexuális higiénia érzését.

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. május 25., 16:59; Megválaszolva: 2011. október 03., 12:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?