• Hüvelyciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három éve van egy 4 cm átmérőjü cisztám a hüvelyfalon(gartner ciszta)Akkor megnézték a tartalmát, nem voltak benne rákos sejtek.Félévente megnézi a nögyógyászom eko-val és meg is vizsgál,nem okoz panaszt, azóta kisebb lett kb. 2 cv-vel.Elrákosodhat-e egy ilyen ciszta?Eltávolitani nem lehet teljesen,azt mondta az orvosom,csak kiüriteni a tartalmát és kivarrni a hüvely falára.Szeretnék hallani még egy véleményt.Attól félek csak lesz valami a hüvelyfalon, és az is esetleg elrákosodhat?Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyciszta témában

        Kedves cisztás!

        Biztosan nem szokott ez elrákosodni, de javaslom, hogy szüntessék meg, a dolog rém egyszerű. rámetszenek és a belső falat pedig lápisz pálcával bekenik. Az elpusztítja a ciszta falát és nem fog ismét előjönni. Ezt javaslom az orvosának. Sok sikert!
        De rák nem lesz belőle. Biztos.

         

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-03 11:35:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 06:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: