Negatív CINtec Plus

Üdvözlöm! Másfél hónappal ezelőtt a cytologia leletem: asc-h (nem zárható ki h-sil) , gyulladt lobos. Ezután (4 héttel ezelőtt) hpv tipizálást, cintec vizsgálatot és ismételt cytologiát végzett az orvosom: Hpv: 31, 16. CINtec plus: negatív. Cytologia: ugyan úgy asc-h. Zavaró mértékű nyák. Emellett a Metaplasia is be lett jelölve. Javaslat: kontroll 6 hónap múlva. Amit teszek a gyógyulásom érdekében: papilocare, zöldteát iszom, odafigyelek az étkezésemre és vitaminokat szedek (béta-karotin, D vitamin, folsav, szelén, C vitamin, cink, indol-3-karbinol) A kérdésem: A negatív cyntec miatt valószínűleg nincs most szükség konizációra? Épp kisbabát szeretnénk, Ön szerint ezzel a lelettel nekiállhatunk próbálkozni, vagy várnunk kéne (meddig)? Köszönöm a válaszát!

Dr. Kiss György válasza negativ CINtec plus témában

Tisztelt Hölgyem!

A negativ Cyntec Plus vizsgálat azt jelenti, hogy a külső méhszájnál találkozó méhnyakcsatorna mirigyhám és a méhnyakat kivülről boritó laphám sejtjeiben funkciózavar nem észlelhető, tehát ezzel a vizsgálattal kizárható, már jóval a sejtek alaki elváltozása előtt a rosszindulatu folyamat.

Ezt, nagyon jó, hogy elvégezték, megnyugodhat és életvitele is helyes, azonban a HPV: 16-s jelenléte miatt 3 hónap mulva ismételt HPV tipizálást célszerü végeztetnie és annak eredménye határozza meg a további teendőket.

Baj nincs, de a baba vállalást valóban nagyon komolyan kell venni.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2022. május 06., 06:46; Megválaszolva: 2022. május 12., 11:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény
Menstruáció időtartama