Citologia eredménye

Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban: 36 éves vagyok és már 5 éve magas kockázatú HPV-t (45-ös) diagnosztizáltak nálam, ami jelenleg is fennáll. A mostani rákszűrésem eredménye: súlyos HSIL lett (nem kategorizálták, hogy CIN2 vagy CIN3) . Egy évvel ezelőtt még enyhe LSIL volt, és akkor cintec plus-t is csináltak, ami negatív lett. Az orvosom biopsziát javasolt, mert jelenleg babát várok. Ön szerint ha az egy évvel ezelőtti cintec plus eredménye negatív lett, akkor jó eséllyel még nem alakult ki rákos elváltozás? Esteleg csak rákmegelőző állapot? Nagyon aggódom. Köszönöm, ha válaszol.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza cytológiai erdméy és terhesség témában

Kedves Kérdező! Nem említette, hogy terhessége mely ídőpontjában tart. Ha az elején, inkább meg kéne csinálni a biopsziát, ha a vége felé, akkor lehet várni vele. Néhány héten nem múlik. ÍA döntést bízza orvosára.

Kérdés: 2021. március 04., 19:50; Megválaszolva: 2021. március 05., 14:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz