Emlő sérülés

Üdvözlöm A segítséget szeretném kérni, augusztus 23-ÁN egy szerencsétlen baleset következtében erős ütés érte a mellem. Lila duzzadt volt. Szeptember 9-èn elmentem ultrahangra Dr Horváth Ilona mell specialista radiológus főorvoshoz. A leletem dióhéjban: a jobb emlő külső alsó negyedében a teljes szektort érintő de jobbára a zsírszövetben már felszívódóban lévő mérsékelten echodús inhomogén terület, néhány apró maximum 5 mm-és zsírnecrózis. Más kóros eltérés torzulás hangárnyék nem mutatható ki. Az axillaris supracalvicularis és parasternalis régiók szabadok. Vénatágulat Tejút-dilatáció nem detektálható. Lehet csak meg akart nyugtatni a doktornő mert azt mondta hogy nagyon jól vizsgálható a mellem mert nem sűrű, ritkán lát ennyire könnyen átvizsgálható mellet. Mindenesetre azt javasolta hogy most ne menjek mammografiára mert téves leletet kapnék mert kb 5-6 hónap kell mire teljesen felszívódnak a zsirelhalások. A fájdalom már elmúlt legalább 1 hónapja de kicsit még lila a terület. Pár nappal ezelőtt melltartó nélkül voltam futni (tudom hülyeség volt) és a sérült mellem tompán megfájdult utána , és néha szúr érzékeny azóta. Amúgy pont peteérésem is van. Normális ez az enyhe fájdalom? Lehet hogy a rázkódás miatt és a melltartó nélküli futás okozza a fájdalmat? Ezentúl ez a sérülés miatt örökre félnem kell hogy mellrákom lesz? Nagyobb rá az esélyem? Családomban nincs rákos beteg. Köszönöm válaszát Üdv Kata

Dr. Tekse István válasza emlőfájdalom témában

Kedves Kata!

Amiatt biztosan nem kell aggódnia, hogy a leírása alapján nagyobb lenne az esélye emlő daganatra, mint az átlag populációnak.

Peteérés környékén és utána jobban feszülhet a melle és lehet diszkomfort érzése.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. október 28., 14:12; Megválaszolva: 2021. november 04., 22:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nagyon fáj
Kedves Doktornő! A következő panasszal fordulok önhöz: Menstruációm 2 hetes késéssel jött meg valószínűleg stressz miatt. A késés 5. napján...
Sztk. szakrendelés
Tisztelt D.Nő/Úr! Ma voltam a nőgyógyásznál, hányinger, mellfeszülés hosszabb ideje, ezek okaira voltam kíváncsi.Vizsgálat után semmi választ...
Mell keményedés
Tisztelt dr. Farkas Ágnes! Először is köszönöm szépen a válaszát! További kérdésem lenne. Hétvégén azt tapasztaltam, hogy a melleim, főleg...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger