Nyirokcsomó duzzanat

Tisztelt Doktornő! A bal mellemben érzett enyhe fájdalom, érzékenység ez év októberében kezdődött (kérdésem írásához képest kb 2, 5 hónappal korábban) . A fájdalom enyhén kisugárzott a hónaljamba, vállamba. A tünet kezdetekor a bal vállamban enyhe izomhúzódás is történt egy sportsérülés alkalmával. A menstruációs ciklusomban semmilyen zavart nem fedeztem fel, a mellemben érzett fájdalmon és érzékenységen kívül nem észleltem más problémát. A tünetek első jelentkezésétől számított 2. héten CT Lézeres Mammográfia vizsgálaton, emlő és hónalj ultrahangvizsgálaton, szakorvosi fizikális vizsgálaton vettem részt. Rögtön kézhez kaptam a vizsgálatok eredményeit, mely szerint: Mindkét emlő és axilla fizikális vizsgálata: K-1 Az emlőkben és axillákban kóros képlet nem tapintható. CT Laser Mammographia: Mindkét emlő laser absortioja szabályos. Megnagyobbodott absorptiójú terület nem észlelhető. Az emlők lobularis szerkezete megtartott. A nagyerek szabályos lefutásúak. Mindkét emlő és axilla ultrahang vizsgálata: UH vizsgálat: U-1 Az emlőkben és a jobb axillában UH vizsgálattal kóros nem látszik. A bal axillában egymás mellett 11x6 mm-es és 9x5 mm-es gyürüszerü reaktív nyirokcsomó látható. Vélemény: Angiogenesisre utaló CTLM jelek nem észlelhetőek. Ultrahang vizsgálata sine morbo mammae egy-egy reaktív nyirokcsomó a bal axillában. Javaslat: E vitamin (400 mg/nap) Ezt követően a javaslat szerint E vitamint kezdtem szedni 400 mg/ nap. A fájdalom elmúlt 1 havi vitamin kapszula beszedése alatt. A menstruációm kezdetekor enyhe érzékenységet éreztem, ezért tovább szedtem a vitamint még 15 napig. A 1.5 havi vitamin adag után 8 napig nem volt módom vitaminhoz jutni, és ez idő alatt elkezdett visszatérni az emlőérzékenység. A mai nappal (december 18.) folytatni kezdtem a vitamin szedését. A megduzzadt nyirokcsomók méretét nem tudtam behatárolni, már a tünetek jelentkezésekor sem, illetve most sem, viszont jelenleg úgy érzem, hogy nem tűntek el, a mellem enyhén feszül, érzékeny. (A menstruációm kezdete 7 nap múlva várható.) A kérdésem az lenne, hogy van-e okom aggodalomra bármilyen okból? Szükséges lenne további vizsgálatok elvégzése? A papíron, melyen szerepelt a vitamin szedésének javaslata, nem szerepelt, hogy mennyi ideig szedjem. Különösen érdekelne, hogy mennyi ideig ajánlott szedni az E vitamint (400 mg/nap)? Szükséges lenne a vitamin adag növelése vagy kiegészítése, hogy eredményes legyen a gyógyulás? Az orvos szerint, aki végezte a vizsgálatokat, a vitamin hatására visszahúzódnak a nyirokcsomók. Ez mennyi ideig tarthat? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza emlőfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Abban egészen biztos vagyok, hogy CT lézer mammografiára én nem küldtem és E vitamin szedését sem javasoltam.

A vizsgálat nem elfogadott szakmai ajánlások alapján semmiféle daganat kizárása céljából. Az ultrahang lelete megnyugtató, amennyiben emlődiagnisztikában járatos szakember készítette.

A menstruációs ciklussal összefüggő emlőfájdalom igen gyakori tünet. Amennyiben nem áll mögötte semmiféle emlőelváltozás feltehetően a hormonszintekkel függ össze.

Az E-vitamin szedését saját belátására bízom.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. december 20., 02:22; Megválaszolva: 2016. december 20., 09:55
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mellrák/ Mellgyulladás
Kedves Dr. Petróczi István! 3 hete a menstruációm 4. napjától a jobb mellemben, ha a jobb oldalamon fekszem rendkívül erős, égő fájdalmat érzek....
Jobb mellem miért fáj?
Jó napot kívánok! Múlt héten észrevettem, h fáj a jobb oldali mellem de nagyon. Munka közben tapasztaltam ezt. Egyenlőre nem kell, h meg jöjjön a...
Mell fájdalom (ciszta)
Tisztelt Dr. Úr! A segítségét kérném! Én Péter vagyok és a párom miatt érdelödöm. A problémarészletesen amire tanácsot várnék! A...
mellfájdalom
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 35 éves nő vagyok.Lassan két hónapja fáj a bal mellem.Ciklustól független a fájdalom és gyakran viszket, hámlik a...
Kis fájó duzzanat lett a mellemen
Egyik este lefekvés előtt éreztem, hogy fáj a bal mellem...Először azt hittem csak a melltartó miatt...aztán másnap reggelre az emlő felsőrészén...