Mell probléma

Üdvözlöm Problémám összetett a segítségét szeretném kérni. 40,5 éves vagyok Kb 1,5 hónapja voltam részletes mell és hónalj ultrahangon a leletem a következő: fizikális vizsgálat kóros termine sem az emlőkben sem az axalliris, pectoralis, ill supracalvicularis régiókban nem tapintható. Uh vizsgálat: Philips EPIQ5G készülékkel történt, mindkét oldalon szabályos mirigy állomány , kóros eltérés és hangárnyék, szerkezeti torzulás nem mutatható ki. Véna tágulat, Tejút dilatáció nem detektalható. Az axillaris, supracalvicularis és parasteknalis régiók szabadok. Jövőre mammografia javasolt. Azonban időről időre (évek óta) érzek bal oldali karfájdalmat és vállfájdalmat, és erős refluxom is van. A bal vállamat síelés közben szétzúztam 3 éve ami azóta folyamatosan hatalmasakat kattog. Ilyenkor mintha a bal mellem is fájna. Vannak fenntartásaim a mammografiával kapcsolatban..Ön szerint ez az uh lelet megnyugtató vagy ennek ellenére lehet mellrákom? Mennyivel rosszabbak az esélyeim ha ezentúl is csak uh-ra járok? Van erre valami hozzávetőleges adat hogy mit nem vesz észre az uh amit a mammo igen? Mindenhol olvasom hogy a 40 év az igazándiból még korai csak egyre tobb a fiatal mellrákos…45 éves kor után viszont fordul a mérleg és jóval kevesebb a félrediagnosztizálás lehetősége? Leletem alapján megnyugodhatok? Vagy menjek idén mammografiára? Köszönöm Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza mammographia témában

Kedves Kérdező!

Válaszaim:

- az UH nem szűr emlő daganatot ( ez meg is mondják a vizsgálatnál ), de az eredmény megnyugtató, nem kell aggódni

- idővel szükséges mammográfiára is elmenni

- a rosszindulatú daganatot nem veszi észre az UH

- én minden páciensemet 40 év felett elküldöm mammográfiára

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. július 09., 21:21; Megválaszolva: 2021. július 11., 14:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhnyakrák szűrés eredmény
Paget-kór a méhnyakban?
A bemásolt leletben az M8880 más csontok Paget kórja megjelölés lehet elírás a N8880 kód helyett, vagy elképzelhető itt is a Paget-kór? Ha igen, mi...
Konizáció után
Miért ilyen erős görcseim vannak?
Jónapot Doktornő! Olyan problémam lenne. 7hónapja szültem meg a 3-4 gyerekeimet (ikrek) kb. 2hónapra rá megjött az első menzeszem szülésóta, azóta...
Metaplasia
Kedves Dr.Nő! A rákszűrés eredményem P2 -es negatív neoplasticus elváltozásra, viszont a vegyes baktérium és metaplasia be van jelölve. Kérdésem...