Nemi herpesz

Jó napot! Nekem ha minden igaz nemi herpeszem van most elöször, orvosnál még nem jártam, de minden tünet stimmel (viszketés, hólyagok van amelyik már ki is fakadt) a páromnak a száján szokott lenni ezért is gondoltam, hogy csak ez lehet. Nekem a számon se volt még soha viszont 5 hónapja szültem és a vitaminokat nem szedtem utána gondolom ez lehetett a gond. A kérdésem, hogy érdemes e orvoshoz fordulnom vagy csak várjam ki türelmesen, hogy elmúlik? (Bevallom nagyon cikinek érzem) Illetve igy hogy szoptatok szedhetek e rá bármilyen gyógyszert? Van e amivel gyorsíthatom a gyógyulást? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza nemi herpesz témában

Kedves Hölgyem!

Nem fontos, hogy ciki, vagy sem, egy nőgyógyászati rendelésen számtalan esettel találkozunk, senkiben sem merül fel, hogy ciki lenne, ne aggódjon!

Ha nincs különösebb panasza, akkor nem muszáj orvoshoz mennie, és gyógyszert sem krémet nem kell használnia. A nemi szervet érintő herpesz elleni gyógyszer egyébként is receptköteles, és nincs elegendő adat a szoptatás alatti alkalmazásáról. Ha komolyabb panasza lenne (az első fertőzés okozhat erősebb fájdalmat, vizelési panaszokat is), akkor forduljon orvoshoz.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. március 11., 09:10; Megválaszolva: 2021. március 15., 01:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi herpesz
Genitialis herpesz
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Soha nem volt még herpeszem sem az ajkamon sem sehol máshol. Körülbelül másfél hete vettem észre a nemi szervemen, a...
Gardnerella vaginalis kezelése
Hormonok - akne
Hámsejtrendellenességek