Hólyag a hüvelyben

Kedves Doktornő / Doktor Úr!

2-3 hete megjelent egy lapos vízhólyag-szerűség a hüvelyfalamon 2-3 centiméterre a bemenettől. Azóta nem múlik el, más zavaró dolgot nem okoz (viszketés, bűzös folyás, stb) . Sajnos a fogamzásgátló szedésének elkezdése után megjelent a herpesz a nemi szervemen is (ajakherpeszem gyerekkorom óta van) .

Próbáltam rákeresni, hogy mi lehet ez, de semmi olyan betegséggel nem találkoztam, ami kizárólagosan ezzel a tünettel járna együtt. Nőgyógyászhoz következő hétre kaptam időpontot, de addig is kíváncsi lennék, hogy mi lehet ez, ill. mennyire komoly problémára utalhat.

Válaszát előre is köszönöm.

Brigi

 

 

 

 

 

WEBBeteg szakértő válasza nemi herpesz témában

Kedves Brigi!

Lehet, hogy elsődleges nemi herpesz fertőzése van, ezért talált nagyobb hólyagot is. de egy ciszta is lehet, ez majd vizsgálaton derül ki.

Fontos még tudnia, hogy a nemi herpesz, bár hasonló vírus okozza, mint az ajakherpeszt, de nem ugyanaz. A nemi herpesz nemi úton átvihető fertőző betegség, így amikor az első tünetek jelentkeznek, és míg tartanak, óvakodni kell a párkapcsolattól.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 25., 12:08; Megválaszolva: 2009. július 25., 12:08
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Nemi herpesz a menstruáció miatt?
Tisztelt Bőrgyógyász! Kellemetlen kérdéssel fordulok Önhöz. Röviden: A völegényem 1 hétig külföldön tartózkodott, majd mikor hazajött...
Herpesz és szülés
Az en problemam, lehet nem a legnagyob, de nem hagy nyugodtan lenni, egy ideje az jott szoba a nogyogyaszommal hogy lehet hogy egy nem tul vigyazatos nemi...
Nemi herpesz gyógyszer szedése és az...
Üdv.Kérdéseim lennének a nemi herpesszel kapcsolatban.Telvirant szedek, napi 4x 200mg.De így is 3havonta visszatér.Ha éppen nem szedem a gyógyszert...
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?