Herpesz és szülés

Az en problemam, lehet nem a legnagyob, de nem hagy nyugodtan lenni, egy ideje az jott szoba a nogyogyaszommal hogy lehet hogy egy nem tul vigyazatos nemi kapcsolat utan, el kaphattam a partneremtol a herpesz virust, a tunetek meg voltak de a kiutesek nem jelentkeztek, ennek ellenere az orvos azt mondta hogy pedig nekem lehet hogy van, de en nem ertem miert nem kuld el vizsgalatokra. En utana neztem es talaltam egy par informaciot a virusrol, en azt szeretnem tudni hogy a tesztekbol melyket kell meg csinalni hogy tudjam biztosan hogy fertozve vagyok e, vagy sem. A problema mar eleg regi es nem iden tortentek ezek, de mivel ha beteg vagyok akkor ha gyereket szeretnek nem szulhetek termeszetesen es nem szeretnek kockaztatni. Az iformaciok szerint vannak a Herpesz virus kijelolo tesztek, nalunk Romaniaban ugy van a neve hogy herpes I-II IgG es IgM teszt, ezekbol az IgG kimutatja ha van vagy nem antitest a szervezetben.ez a teszt eleg ahhoz hogy megnyugodjak on szerint? Vagy valami mast javasol? Hat ennyi lenne a kerdesem, remelem ertheto voltam.elnezest ha nem irtam helyesen, elore is koszonom.Tisztelettel Mihhaela C.

Dr. Farkas Ágnes válasza nemi herpesz témában

Kedves Mihhaela!

Milyen tünetei voltak, hogy vírusfertőzésre gondoltak? A legalapvetőbb tünete a herpeszvírussal való fertőződésnek, ha a gáton, a szeméremtesten, vagy a hüvelyben megjelennek a hólyagok, amik kipukkanást követően pörkösödnek, majd elmúlnak. A jelenség fájdalmas, és az első fertőzés tünetei még hevesebbek, és általános tünetekkel járnak. Ha ezek nem voltak, akkor nem kell herpeszvírusra gondolnia.

A szülés csak az aktívan jelen levő hólyagos elváltozás befolyásolja, mert ekkor fertőző, és a baba a szülőcsatornán történő áthaladás során fertőződhetne, ilyenkor császármetszést kell végezni. Aggodalomra ezért nincs oka.

Ha a jellegzetes tünetek voltak, akkor valóban kimutatható hosszabb ideig is, hogy fertőzés történt, az említett vizsgálatok alkalmasok erre.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. október 11., 00:11; Megválaszolva: 2009. október 11., 00:11
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Nemi herpesz a menstruáció miatt?
Tisztelt Bőrgyógyász! Kellemetlen kérdéssel fordulok Önhöz. Röviden: A völegényem 1 hétig külföldön tartózkodott, majd mikor hazajött...
Hólyag a hüvelyben
Kedves Doktornő / Doktor Úr! 2-3 hete megjelent egy lapos vízhólyag-szerűség a hüvelyfalamon 2-3 centiméterre a bemenettől. Azóta nem múlik el...
Nemi herpesz gyógyszer szedése és az...
Üdv.Kérdéseim lennének a nemi herpesszel kapcsolatban.Telvirant szedek, napi 4x 200mg.De így is 3havonta visszatér.Ha éppen nem szedem a gyógyszert...
Egészséges ember széklete is okozhat...
Tisztelt Dr! Egy igen szerencsétlen eset miatt írok. A kérdés teljesen komoly, bár leírva talán nem annak tűnik. Dugulást szereltem a WC lefolyó...
Lehetek-e férges a macskámtól?
Kedves Doktornő/Doktor Úr! A cicámról kiderült, hogy férges. Kis fehér rizsszem alakú férgek jönnek ki belőle. Kezelését megkezdték. A...