Szűrővizsgálat eredménye

Tisztelt Doktor Úr! Citologia eredményem kapcsán szeretném kérni a véleményét. Most tudtam meg, hogy állapotos vagyok és ezzel egy időben kézhez kaptam a leleteimet, amin a következő áll: - Kolposzkópia: T2 SCJ látható, felszínen ép hám - Citologia: HSIL, HPV 45 Egy évvel ezelőtti leleteim: - Kolposzkópia: T3 TZ-ban metaplasia, valamint 12-3 óra között SCJ-től függetlenül halványan ecetsav pozitív hám ábr. kóros szerkezet nélkül - Citologia: LSIL, HPV 45, CINtec Plusz: Negatív Milyen kezelést javasolna így terhesség alatt? Mennyire számít ez súlyosnak, mekkora a romlás a tavalyi évhez képest? A kolposzkópia jelentése nekem nem egyértelmű, illetve ha tavaly a CINtec Plusz teszt negatív lett, leromolhatott súlyosabb HSIL-re? Nagyon aggódom ez miatt. Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Szürővizsgálat eredménye témában

Tisztelt Hölgyem !

A külső méhszáj egy rednkivül mozgalmas hely, mert ott találkozik a méhnyakat boritó többrétegü el nem szarusodó laphám, valamint a nyakcsatorna mirigyhámja és ez a két hám állandóan " vetélkedik " egymással . A találkozási területet nevezik squamocollumnáris junctiónak/SCJ /, tranzformális zónának/ TZ/. is. Nagyon korrekt mindkét kolposzkópos lelet és leirás, de az egy éve végzett Cyntec Plusz vizsgálat mindent felülir, tehát hiába van jelen a HPV: 45 az a sejtek funkciában zavart nem okoz.

Tekintettel a várandós állapotra, magam részéről a Cyntec Plus vizsgálat megismétlését javaslom és külön feltüntetve, hogy terhesség áll fenn.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. február 19., 18:08; Megválaszolva: 2021. február 20., 10:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz