Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 6 hetes terhes vagyok, és a citologia szűrés eredményem a következő lett: HSIL, HPV 45. Minden évben rendszeresen járok szűrésre, és 1 évvel ezelőtt LSIL, HPV 45, CINTEC PLUSZ Negatív volt az eredményem. A kérdéseim a következők: Hogy lehetne ezt kezelni terhesség alatt? Szóba jöhet a konizáció? Egy év alatt CINTEC PLUSZ Negatív eredményből lehet HSIL? Az utóbbi szűrésnél nem csináltak CINTEC PLUSZ-t. Nagyon aggódom, hogy ez az eredmény pontosan mit jelent és mennyire súlyos. Lehet ezt kezelni a terhesség alatt? Ön mit javasol? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel, Linda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Petróczi István válasza terhesség, HSIL témában

Tisztelt Hölgyem, tenyésztéses kivizsgálást kellene végezni, mert hüvelyfertőzés lehet a kiváltó ok, s az jól gyógyítható.

Szerintem most nincs más teendő. 2-3 hónap múlva meg kell ismételni a citológiát és CYNTEC-et is kell végezni.

Egyébként a HSIL a legenyhébb a kóros leletek között.

Együttlét csak gumi óvszerrel történjen!!!

Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a folyásról írottakat.

Jobbulást és ne idegeskedjen, nem lesz baj:

Petróczi dr.

Kérdés: 2021. február 18., 21:27; Megválaszolva: 2021. február 24., 08:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz