Lányos probléma

Üdvözlöm! Kislányom 3 és fél éves, 3 éves kora óta panaszkodik hogy csíp neki odalenn . Ez azóta van amióta nem pelenkás . Főleg pisilés után sír hogy fáj de volt hogy egy bevásárlóközpont közepén jött rá pisilés nélkül is és gyorsan vettem neki sudokrémet és bekrémeztem . Bugyiait 60 fokon mosom törölközőjét 95 fokon,kamillával fürdik , már semmi mást nem teszek a vízébe . Vizeletvizsgálat meg volt és ott nem találtak semmit . Van amikor 1 hétig semmi baja azután újra panaszkodik hogy csíp . Minden nap kenem gyógyszertári popsikrèmmel . Vasalom a bugyijait .A gyerekorvos azt mondta hogy egyéni érzékenység , mert a vizelete rendben. Nem tudom elfogadni hogy ennyit szenvedjen . Köszönöm válaszát előre is

Dr. Farkas Ágnes válasza gyermeknőgyógyászat témában

Kedves Hölgyem!

Önnek van igaza, semmiképpen se fogadja el, olyan nincs, hogy egy kislány fél éve rendszeresen sír, panaszkodik, hogy fáj a nemi szerve. Mindenképpen javaslom, hogy csináljanak egy vizelettenyésztést, és egy nőgyógyászati vizsgálatra is menjenek el. Külső vizsgálattal lehet látni, hogy esetleg a hüvelyből kis váladékozás van-e, ebből is lehet tenyésztésre mintát venni. Esetleg a kisajkak részleges összenövése is okozhat irritációt a húgycsőnyílásnál. Előfordulhat, hogy urológiai vizsgálatra is szükség lesz.

Szerintem Sudocremet erre a területre ne alkalmazzon. Ha szükséges valami, inkább a Bepanten bébit, vagy más popsikrémet (pl. Babe) vegyen, ami érzékeny bőrűeknek is javasolt. Lehet, hogy fura tanács lesz, de a kamillás fürdőt inkább hagyja el. Vannak, akik éppen allergiások a kamillára, és éppen ez okoz visszatérő irritációt. A gyógynövények nagyon, nagyon hasznosak, de növények, igen gyakran okozhatnak érzékenységet. Inkább olyan fürdetőt keressen, ami érzékeny bőrű babáknak való, de nincs benne gyógynövénykivonat. Fürdés után tiszta vízzel öblítse le a lányka nemi szervét, és szárítsa meg alaposan. Tisztálkodás során figyeljen arra, hogy a kisajkak és nagyajkak közötti rés is tiszta legyen.

Említette, hogy a pelenka elhagyása után jelentkezett a panasz. Mi lenne, ha keresne a lánykának vastag bugyikat, és kipróbálná, hogy változik-e a panasz, ha dupla réteg meleg bugyit, plussz meleg nadrágot ad rá.

Most így hirtelen ennyi tanács jutott az eszembe, remélem, hogy segítettem. Jól érzi, vizsgáltassa tovább a kislányt!

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. december 07., 16:30; Megválaszolva: 2020. december 07., 23:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
kislány nemiszerv
Tisztelt Hölgyem/Uram! 4 éves kislányom hónapok óta panaszkodik, hogy "csikiz a puncija". Többször jártunk már a gyermekorvosnál a problémával...
Zöldessárga hüvelyfolyás 6 éves...
Tisztelt Szakértő! 6 éves kislányomnak 7 napja reggelre zöldessárga, vizes (nem sűrű) , nagy folyásfolt volt az alsóneműjén. Azóta napi 1-2...
Fertőzés?
Tisztelt Doktor/Doktornő! Kislányom aki novemberben lesz 2 éves, már úgy egy hónapja fájdítja a nemi szervét. Eleinte hittük is nem is, most már...
Elszakadt kisajak
Tisztelt Doktor! Nagyobbik lányom 2 és fél éves, rosszul lépet le a mászókáról. Akkor felsírt de nem mutatott különsebb fájdalomra utaló...
Fehérfolyás
15 éves vagyok, és nagyon sok a napi fehérfolyásom. Nem tudom hogy ez normális- e. De ha normális akkor mit tudnék ellene csinálni? Nagyon zavar, és...