Lányos probléma

Üdvözlöm ! Kislányom 3 és fél éves, 3 éves kora óta panaszkodik hogy csíp neki odalenn . Ez azóta van amióta nem pelenkás . Főleg pisilés után sír hogy fáj de volt hogy egy bevásárlóközpont közepén jött rá pisilés nélkül is és gyorsan vettem neki sudokrémet és bekrémeztem . Bugyiait 60 fokon mosom törölközőjét 95 fokon,kamillával fürdik , már semmi mást nem teszek a vízébe . Vizeletvizsgálat meg volt és ott nem találtak semmit . Van amikor 1 hétig semmi baja azután újra panaszkodik hogy csíp . Minden nap kenem gyógyszertári popsikrèmmel . Vasalom a bugyijait .A gyerekorvos azt mondta hogy egyéni érzékenység , mert a vizelete rendben. Nem tudom elfogadni hogy ennyit szenvedjen . Köszönöm válaszát előre is

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza a gyermeknőgyógyászat, fájdalmas vizelés témában

Kedves Hölgyem! Önnek van igaza, semmiképpen se fogadja el, olyan nincs, hogy egy kislány fél éve rendszeresen sír, panaszkodik, hogy fáj a nemi szerve. Mindenképpen javaslom, hogy csináljanak egy vizelettenyésztést, és egy nőgyógyászati vizsgálatra is menjenek el. Külső vizsgálattal lehet látni, hogy esetleg a hüvelyből kis váladékozás van-e, ebből is lehet tenyésztésre mintát venni. Esetleg a kisajkak részleges összenövése is okozhat irritációt a húgycsőnyílásnál. Előfordulhat, hogy urológiai vizsgálatra is szükség lesz. Szerintem Sudocremet erre a területre ne alkalmazzon. Ha szükséges valami, inkább a Bepanten bébit, vagy más popsikrémet (pl. Babe) vegyen, ami érzékeny bőrűeknek is javasolt. Lehet, hogy fura tanács lesz, de a kamillás fürdőt inkább hagyja el. Vannak, akik éppen allergiások a kamillára, és éppen ez okoz visszatérő irritációt. A gyógynövények nagyon, nagyon hasznosak, de növények, igen gyakran okozhatnak érzékenységet. Inkább olyan fürdetőt keressen, ami érzékeny bőrű babáknak való, de nincs benne gyógynövénykivonat. Fürdés után tiszta vízzel öblítse le a lányka nemi szervét, és szárítsa meg alaposan. Tisztálkodás során figyeljen arra, hogy a kisajkak és nagyajkak közötti rés is tiszta legyen. Említette, hogy a pelenka elhagyása után jelentkezett a panasz. Mi lenne, ha keresne a lánykának vastag bugyikat, és kipróbálná, hogy változik-e a panasz, ha dupla réteg meleg bugyit, plussz meleg nadrágot ad rá. Most így hirtelen ennyi tanács jutott az eszembe, remélem, hogy segítettem. Jól érzi, vizsgáltassa tovább a kislányt! Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. december 07., 16:30; Megválaszolva: 2020. december 07., 23:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás