• Mr lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur! Korabbi valaszat koszonom, sajnos a leletet nem tudom mashogyan csatolni, igy elkuldom ujra a kerdest, a lelet megfelelo reszevel kiegeszitve. Verzeshez kapcsolodo panaszok miatt kerestem fel nogyogyaszt . A panaszok eros, nagyon darabos (valoban nagy darabokkal) verzes, valamint vizeleshez kapcsolodo (nagyon kellemetlen, surgeto, gyakori vizelesi inger, idonkent mikroszkopikus ver a vizeletben) panaszok. A huvelyi uh-on mindent rendben talalt. Fokent vizelesi panaszaim miatt keszult egy MR vizsgalat, amin ez all: “Uterus norm. nagysagu, anteflectalt, myometriumban tobb 8-10 mm-es korulirt keplet abrazolodott. Kontrasztanyag adasat kovetoen koros kontrasztanyag halmozas nem lathato. Velemeny: myomatosis uteri.” A lelet tobbi resze nem ir le egyeb elterest, eltekintve egy LIV-V. resben levo medialis discus herniatol mellekleletkent feltuntetve. Kerdesem, hogy a myometriumban leirt kepletek miatt kell-e aggodnom, mi ezekkel a tovabbi teendom? Illetve lehet-e koze ennek a vizelesi panaszokhoz? Koszonom valaszat!

        Dr. Kiss György válasza a Mr lelet. témában

        Tisztelt Hölgyem! A lelet alapján urogynecológiai vizsgálatot javasolnék, ugyanis az MRI által leirt:"myomatosis uteri " a méh simaizomzatának elváltozása, mely rendetlen vérzést okozhat ugyan, de sürgető vizelési ingert és főleg véres vizeletet nem. A rendetlen vérzés tisztázása céljából-ha ismétlődne-akkor egészségügyi curettage-t kellene végezni, az igy nyert anyag szövettani feldolgozásával lehetne pontos diagnózishoz jutni a vérzés okát illetően. A gyakori,sürgető vizelési inger , véres vizelet inkább a hólyag simaizomzatának és nyálkahártyájának elváltozására utalhatnak. Ezt a két kérdést hivatott tisztázni az urogynecológiai vizsgálat. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: elnézést a késői válaszért.


        Kérdés: 2020. május 17., 15:26; Megválaszolva: 2020. május 28., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: