• Véres folyás mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Március 24.-én volt meg a menstruációm. Általában 34-40 napra szokott megjönni.Tavaly nyáron hüvelyi ultrahanggal PCOS-t diagnosztizáltak nem szedek rá semmit. Fogamzásgátlót sem szedtem soha. A mai napon délután krémes folyást majd 10 perc múlva véres folyást tapasztaltam,ami azóta is tart. Vizeléskor fáj.Nagyon sokszor görcsöl az alhasam és sokszor fel van puffadva és megvan keményedve, akkor is mikor nincs menstruációm. A menstruációm szinte mindig nagyon görcsös és nagy fájdalmakkal jár és mindig nagy vérdarabok távoznak menszeszkor, ami nagyon fájdalmas. 168cm vagyok 53 kg és 23 éves. Még nincs babám de majd szeretnék. 11 éve Gluténérzékeny vagyok szigorúan tartom a diétát.Rendszeresen élek nemi életet a vőlegényemmel, mindig óvszerrel védekezünk. Nem szedek semmilyen gyógyszert. Nagyon fáradékony vagyok sokszor 11 órákat alszok, hogyha tehetem. Szinte mindig fáj a derekam. A vitamint, D vitamint és CalciTrio vitamint szedek. Kb 2 évvel ezelőtt volt egy méhszájsebem de kaptam rá kúpot és elmúlt, akkor nem volt véres folyásom. Most az utóbbi 5 napban nem szexeltünk. Az utóbbi időben fogytam is és mindig sápadt vagyok. Menszeszkor vagy szorulásom azokott lenni vagy hasmenésem és sokszor olyankor a székletürítés is fájdalommal jár. A kérdésem az lenne mitől van ez a véres folyás? Menjek Nőgyógyászhoz? A választ előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Véres folyás mi okozhatja? témában

        Tisztelt Hölgyem ! Panaszai alapján a hüvelyi mikrobiom / gombák, bacteriumok, virusok, egysjtüek / változására gondolok a folyást illetően.A hüvely soha nem steril és a hüvelyi mikrobiom összetétele csak az adott egyénre jellemző. Az egyensulyt, az enyhén savas pH-t:3,8-4,2 a lactobacillusok tertják fenn, igy sem a bacteriumok, sem a gombák nem tudnak elszaporodni és a folyás sincs. Ez a hosszu bevezetés azért volt, mert ebből következik, hogy a váladék mennyiségének növekedése-a folyás, ezen egyensuly megbomlását jelzi és ezért probiotikumok /minden ami tejsavat tartalmaz/használata javasolt, ha erre nincs javulás, akkor érdemes nőgyógyászhoz fordulnia és magam részéről a külső méhszáj kolposzkópos vizsgálatát is javasolnám, mert a méhszájseb magától és kupoktól nem mulik el. A menstruációt kisérő vegetativ és emésztési tünetek alapján endometriosisra lehetne gondolni ennek kizárására is szakvizsgálatot javaslok a rendkivüli helyzet meszünte után. Üdvözlettel: dr.Kiss


        Kérdés: 2020. április 12., 22:56; Megválaszolva: 2020. április 13., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.