Jangee fogamzásgátló mellett véres folyás

Tisztelt Doktor úr! Már 1 éve szedem a jangee fogamzásgátlót. Tegnap a párommal együtt voltunk belém élvezett, de ma reggelre barnás véres folyás jelent meg. Mi lehet ennek az oka? Jan. 16.-án jött meg legutoljára. Mást gyógyszert nem szedtem. Aggódnom kellene? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Varga Mariann

Dr. Kiss György válasza véres folyás témában

Kedves Varga Mariann!

Aggodalomra ok nincs, viszont a közeljövőben nőgyógyászati vizsgálatot kellene végezni--méhszájellenőrzés /kolposzkópos vizsgálat / és cytológiai ellenőrzést/ "rákszürést "/.

A külső méhszáj elváltozásból jelentkezhet barnás folyás: erosiónak, vagy "méhszájsebnek " nevezik rossz szóhasználattal.

Talán a Jangee kezd el redetlenkedni- közti vérzés formájában, de ezt későbbiekben meglátja. Ha gyakrabban fordul elő, fogamzásgátló csere szóbajöhet.

Kérésem az, hogy az interneten a --méhszájseb, erosió-- valamint a "közti vérzés"--nek legyenszives utána olvasni. Sok mindent összeirnak, ne ijedjen meg és kérem, ha lehet végeztessen nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. február 01., 08:44 ;Megválaszolva: 2015. február 01., 09:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méheltávolítás után bordó folyás
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak pár évvel ezelőtt eltávolították a méhét egy mióma miatt. Múlt héten hasfájásra panaszkodott, és bordós...
aktus utáni barnás-véres folyás
Tisztelt doktorúr/doktornő! Június óta szedek fogamzásgátlót, a Zoely-t. A szervezetem már hozzászokott de decemberben, pont a menstruációm egybe...
Lyme kór és terhesség
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Két évvel ezelőtt Lyme kór fertőzésen estem át. Panaszom nem volt sem akkor, sem azóta, sem jelenleg. A diagnózist...
Premenstruációs szindróma
Nem értem...