Tinédzserkori vérzéskimaradás

Tisztelt Doktornő/Úr! Lányom 14 éves. 1,5 éve menstruál, nagyjából rendszeresen.Utolsó menstruációja novemberben volt,ami hosszabb ideig tartott 9-10 napig. Azóta vagyis több hónapja nem jött meg. Nemi kapcsolata még nincs. Az elmúlt időszakról még annyit, hogy a gimnáziumi felvételi miatt január,februárban, március elején nagyon stresszes volt, izgult. Márciusban volt időpontunk gyermeknőgyógyászhoz, de a kialakult járvány miatt sajnos lemondták. Azóta eltelt még pár hét és még mindig nem menstruál. Egyéb tünete nincs, nem fáj a hasa, láza nincs stb. 169 cm és 85 kg. Kicsit túlsúlyos. Kérem szíves válaszát, hogy mennyire tartja sűrgősnek egy esetleges vizsgálatot. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Tinédzserkori vérzéskimaradás témában

Tisztelt Hölgyem!

Kérem, nyugodjanak meg, 14 éves korban ilyen átmeneti cikluszavarok elég gyakoriak, melynek oka, hogy nem rögzült még az agyalapi mirigy és a petefészkek közötti feedback mechanizmus. Későbbiekben ezek spontán rendeződnek, minden orvosi segédlet nélkül.

Ha már édesanyával levelezem, akkor kérem alaposan rákérdezni a partnerkapcsolatra is.Amennyiben még nem volt nemi kapcsolat/ petting sem! /, akkor hasi ultrahang végzése és a vizsgálat a rendkivüli helyzet megszünésével indokolt.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. április 08., 14:36; Megválaszolva: 2020. április 08., 18:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...