Szövettan erdménye

Tisztelt Doktor út! Januárban voltam Loop-conisation többszöri LSIL, HPV 31 hordozás és CINTec pozitivitás miatt. A szövettan eredménye a következő lett, ebben kérném segítségét, hogy mit is jelent: CIN II epithelii planocellularis cervicis uteri (HSIL) . A súlyos hámdysplasiat mutató elváltozás az átmeneti zónában található és a preparatummal összefüggést mutató rövid nyakcsatorna szakasz majdnem egészet érinti, A proximalis resectios síkot 0,5 mm-en belül megközelítve. Enyhe hám dysplasia ectocervix felé eső resectios sikban látható. Koilocytoticus hámarypia portio felszíni laphámjában. Válaszát nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza méhszáj szövettani eremény. témában

Kedves Kérdező! A műtét a legjobb időben történt meg, mert a méhszáj és nyakcsatorna fokozatosan romló, degenerálódó hámja idővel rosszindulatúvá válhatott volna.A CIN II már túl van a legenyhébb hámhibán, de még nem CIN III, vagy már konkrét tumorszövetként CIN IV.A lényeg, hogy a nyakcsatorna belsejében magasabban kiterjedt e a degeneráció, ami nem került bele a kimetszésbe. Mindez a perdöntő következő kontroll citológia eredményén múlik.Ha van még a mélyben degenerált szövet a nyakcsatornában, ekkor érdemes hüvelyen át méheltávolítást végezni.

Kérdés: 2020. április 07., 15:55; Megválaszolva: 2020. április 09., 11:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz