• Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! 3 hónapja sajnos vérzéseim vannak a probléma edzéstől kezdödöt focizom és eléggé megeröltető edzés volt fél eve ezelőtt is volt ilyen es fajt az nap az alhasam vagy bal vagy jobb oldalt mint ha levegő nyomott volna . A mostani verzesek 1.2 napon belül elmulnak viszont van mikor mar nem csak edzésre jön viszza a vérzés . Egyre gyakkoribb ma sürübb verzésem volt és alvadt vér is volt.. nem tudom az okát és nagyon félek h nagy a gond. Voltam huvely ultrahangon nrm lattak semmit es citologiai vizsgálaton! Illetve leirtam a szedett gyogyszereket h mit irt fel a doktor. De 1 honapja szedem de uygan ugy verzek.. Doktor azt mondta hogy nem kell aggodnom mert ez egy gyulladás. Nem sokár ismételnem kell a citologiat. A lelettembe az áll hogy ! Metaplasia,regenratio X -elve Ismétlés X-elve Lobellenes után X - elve Minta :Pap feldolgozott X -elve Technikai problema :a-g X- elve Cytolysis,autolysis X- elve Zavaró g X elve nem látom a foton a végét rosszul fotoztam. Kenet értékelése: korós hámelváltozások X- elve Baktérium kóros flóra X -elve Gyuladásos reaktiv hámelváltozással járó X-elve LAPHÁM: Atypusos sejtek nem meghat. Kérem segitsen ezzek jelentésebe . Koszonom.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a rendetlen vérezgetés témában

        Kedves Kérdező! El kell különítenünk két dolgot. A méhszáján lévő hámon régebbi, részben gyógyuló hámhiányos rész van, amit laikusan méhszájsebnek neveznek. Ez gyakori, szerepet játszhatott benne egy régebbi hüvely fertőzés valamilyen bakteriális vagy gombás kórokozóval.Ez legfeljebb rózsaszínre festheti a hüvelyváladékot, de erősen nem vérezhet. Annak méhen belüli származása kell legyen a nyálkahártyából, legtöbbször hormonális apróbb háttérhiba miatt. Jó a gyógyszer a ,méhszájra amit használ, de tisztázni kéne újabb hüvelyi ultrahanggal a méhnyálkahártya vastagságát, esetleg a vérből laboratóriumi hormonális vizsgálatot kéne végezni.A hüvelykenet összes citológiai jelzése a régi gyulladás jeleire vonatkozik,a kontroll keneten sokkal szebb lesz. a gyógyszerekre.


        Kérdés: 2019. november 05., 15:56; Megválaszolva: 2019. november 06., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: