Méhfal vastagsága

Tisztelt Doktor Úr! 3,5éve (2016.májusában) elmaradt a havi vérzésem és most újra megjelent, mintha csak 27 nap telt volna el...pontosabban semmi szokatlan érzés nem kísérte. Az első napon készült ultrahang vizsgálat, méhfal vastagsága 11mm. Mennyire elfogadható ez a vastagság 3 kihordott terhesség mellett? Az SZTK rendelésen beutalót kaptam szövettani, mintavételre mert a normál méhfal vastagsága 8mm. Valóban aggodalomra ad okot a 11mm vastagság! Köszönöm válaszát.

† Dr. Szalóczy Péter válasza rendetlen vérezgetés témában

Kedves Kérdező! Valószínűleg az adatok nem a méhfal vastagságra vonatkoznak, mely egyénileg, vagy korábbi szülések miatt különböző lehet, hanem a vérzést esetleg okozó vastagabb méhnyálkahártya adatai, ami az ön korában ármeneti többlet tüszőhormon termelése miatt gyakran kialakul. Ezt majd a szövettan igazolja, de ármeneti gyógyszer szedésével rendbe hozható. A méhfal vastagodhat néha nagy mértékben a méh simaizomtatának jóindulatú burjánzásakor, ez az ismert mióma betegség, de ez csak menopauza előtt aktív hormonkorszakban jöhet létre. Nincs ok aggodalomra.

Megválaszolva: 2019. november 13.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Menstruációs zavar
Üdvözlöm! Október óta rendetlenkedik a menstruációm, sose telt el olyan nap ne váladékoztam volna véres illetve barna pecsételés, majd 1.2x jobban meg volt,...
Mi lehet?
Üdv! 3 hónapja sajnos vérzéseim vannak a probléma edzéstől kezdödöt focizom és eléggé megeröltető edzés volt fél eve ezelőtt is volt ilyen es fajt az nap az...
Méh feszülés
Kedves Dr Úr! 27 éve menstruálok,soha sem volt pontos ciklusom! Még gyermek születése után sem. Most megjött 29 napra, meg is volt 5 napig, aztán ezután...
Nőgyógyászati probléma
Jó napot.Úgy két-három hónapja időszakonként jelentős mennyiségű barnás vöröses,olykor enyhén rózsaszínes,vagy gyengén véres nyálka ürül belőlem. Ilyenkor...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...