• Méhfal vastagsága

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 3,5éve (2016.májusában) elmaradt a havi vérzésem és most újra megjelent mintha csak 27 nap telt volna el...pontosabban semmi szokatlan érzés nem kísérte.Az első napon készült ultrahang vizsgálat, méhfal vastagsága 11mm.Mennyire elfogadható ez a vastagság 3 kihordott terhesség mellett? Az SZTK rendelésen beutalót kaptam szövettani mintavételre mert a normál méhfal vastagsága 8mm.Valóban aggodalomra ad okot a 11mm vastagság?! Köszönöm válaszát.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a rendetlen vérezgetés témában

        Kedves Kérdező! Valószínűleg az adatok nem a méhfal vastagságra vonatkoznak, mely egyénileg, vagy korábbi szülések miatt különböző lehet, hanem a vérzést esetleg okozó vastagabb méhnyálkahártya adatai, ami az ön korában ármeneti többlet tüszőhormon termelése miatt gyakran kialakul. Ezt majd a szövettan igazolja, de ármeneti gyógyszer szedésével rendbe hozható. A méhfal vastagodhat néha nagy mértékben a méh simaizomtatának jóindulatú burjánzásakor, ez az ismert mióma betegség, de ez csak menopauza előtt aktív hormonkorszakban jöhet létre.Nincs ok aggodalomra.


        Kérdés: 2019. november 13., 13:23; Megválaszolva: 2019. november 13., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: